ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας με πρόσχημα την κρίση και οπλισμένη με τους πρόσφατα ψηφισμένους αντιεργατικούς νόμους της κυβέρνησης των μνημονίων απόλυσε 34 εργαζόμενους ώστε να εκφοβίσει τους υπόλοιπους και να εκβιάσει την υποταγή τους αποσπώντας την συναίνεσή τους για δραστική μείωση των....
μισθών τους.

Για την εργοδοσία η κρίση
δεν είναι παρά μια ευκαιρία για ξεκαθάρισμα με τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που αποτελούν τροχοπέδη στην μεγέθυνση της κερδοφορία της.

Απέναντι σε αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι απάντησαν με καθολική απεργία που συνεχίζεται από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, διεκδικώντας κυρίως την αξιοπρέπειά τους στην εργασία.

Οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε δείχνουν το δρόμο του αγώνα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να αντικρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε όλοι στα εισοδήματά μας από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και της εργασιακής εφεδρείας ώστε να ανατρέψουμε την εξάπλωση του εργασιακού μεσαίωνα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Καλούμε την ΕΔΟΘ και την ΑΔΕΔΥ να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, όπως ήδη γίνεται από άλλα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία & επιτροπές αγώνα συμπαραστεκόμενη ηθικά και υλικά στον δίκαιο αγώνα των Χαλυβουργών.

Ως ελάχιστη έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης το ΔΣ αποφάσισε την καταβολή συμβολικού ποσού σε λογαριασμό για την οικονομική ενίσχυση των απεργών της χαλυβουργικής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΦ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣ. ΣΚΕΥΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα