Συγχώνευση Νοσοκομείω​ν Λιβαδειάς-​Θήβας

Η παράθεση των πιο κάτω γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 26.12.2011 στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είναι σίγουρα εκτός κλίματος ημερών δεν παύει ν’ αποτελεί όμως το απόλυτο αντιπροσωπευτικό παράλογο του ελληνικού δημοσίου.

Τα γεγονότα επαναλήφτηκαν με τον ίδιο ακριβώς προκλητικό τρόπο και θα λειτουργούσαν εις βάρος της υγείας ενός.........
νέου παιδιού εάν η προσέγγιση από τους ιατρούς του νοσοκομείου Λιβαδειάς ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Η από 19.11.2011 αναφορά μου στη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς για τον ίδιο λόγο φαίνεται να αγνοήθηκε επιδεικτικά και δεν έχει απαντηθεί, ενώ θεωρώ
απόλυτο καθήκον να εκθέσω εκ νέου και δημοσίως πλέον το ίδιο θέμα σε μια προσπάθεια δικαίωσης των προσπαθειών που κατέβαλλαν στις 26.12.2011 οι συνάδελφοί μου για τη ζωή νεαρού ασθενούς.

Στις 26.12.2011 στις 08.30π.μ κι ενώ εφημέρευα από τριημέρου έχοντας χειρουργήσει στις 24.12.2011 βαρύτατο περιστατικό που ήταν σε σηπτική κατάσταση υποστηριζόμενο με μηχανική αναπνοή σε θάλαμο νοσηλείας αναμένοντας κλήση από το ΕΚΑΒ προκειμένου να μετακινηθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εκλήθην στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Εκεί εξέτασα το νεαρό ασθενή Π. Κ. του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΝΑΣ, 17 ετών. Η περίπτωσή του αφορούσε σε εικόνα οξείας χειρουργικής κοιλίας που έπρεπε να αντιμετωπισθεί πάραυτα με επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ασθενής είχε ήδη εξετασθεί στο νοσοκομείο Θηβών και είχε παραπεμφθεί από τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο χειρουργικής στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Την έκπληξή μου πολύ γρήγορα αντικατέστησε θυμός γιατί η προηγούμενη μου αναφορά στο Διοικητή των δύο νοσοκομείων αλλά και στο Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Θηβών είχε γίνει για τον ίδιο ακριβώς λόγο, της στοιχειώδους τήρησης των κανόνων διακομιδής-παραπομπής.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως αδυνατούσα πλήρως να τελέσω το χειρουργείο αυτό, μια και ήδη βαρύτατο περιστατικό νοσηλευόταν διασωληνωμένο από διημέρου αναμένοντας την τύχη του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά και δεν υπήρχε κάλυψη εφημερίας από αναισθησιολόγο. Μετά την εξέταση του παιδιού και αφού διαπίστωσα το κατεπείγον της κατάστασης τηλεφώνησα στον ιατρό που παρέπεμψε το περιστατικό για να διαπιστώσω αυτό που ήδη υποψιαζόμουν. Ο ασθενής είχε εξεταστεί από τον εφημερεύοντα της 25.12.2011 ειδικευόμενο της χειρουργικής κλινικής ο οποίος δεν είχε ή είχε, (δεν το έμαθα ποτέ) ενημερώσει τον υπεύθυνο επιμελητή εφημερίας. Το αδιανόητο δεν τελείωνε εκεί, ο εξετασθείς νεαρός είχε καταγραφεί και με λάθος όνομα!!! Δε μπήκα καν στον κόπο να αναλωθώ και σε άλλο τηλέφωνο για να εξακριβώσω το λόγο που δεν εξετάστηκε από επιμελητή το πολύ σοβαρό περιστατικό όπως και γιατί δεν τηρήθηκαν και τα απαραίτητα για την παραπομπή του στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η αντιμετώπιση του περιστατικού χωρίς αναισθησιολόγο να εφημερεύει ήταν εξ’ ορισμού αδύνατη στο νοσοκομείο Λιβαδειάς αλλά αυτό δε φαίνεται να ένοιαζε το νεαρό γιατρό που παρέπεμψε το περιστατικό μη ενημερώνοντας τ
Keywords
Τυχαία Θέματα