«Σύγχρονη Δελφική Αμφικτυονία»: Απομάκρυνση του Γερουλάνου από το Υπουργείο Πολιτισμού!

Ο συγγραφέας Λάκης Αποστολόπουλος πρόεδρος των ΚΑΒΑΦΕΙΩΝ και μέλος της μη-κυβερνητικής οργάνωσης «Σύγχρονη Δελφική Αμφικτυονία» ζητάει την απομάκρυνση του κου Παύλου Γερουλάνου από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Αποστολόπουλος καταγγέλλει τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για παράβαση καθήκοντος, αλαζονεία, αδιαφάνεια και κατάχρηση εξουσίας.
Επίσης για ανοχή και συνεργεία σε υπόθεση διαφθοράς του Δημοσίου και....
της Ελληνικής κοινωνίας. Συνοπτικά ο Λάκης Αποστολόπουλος
κατηγορεί τον Παύλο Γερουλάνο για παραβίαση των άρθρων 3,4,5,13 του Ελληνικού Συντάγματος (2001). Σύμφωνα με την καταγγελία ο Υπουργός Πολιτισμού κος Γερουλάνος ανέχτηκε, υπέθαλψε και νομιμοποίησε (παραβιάζοντας την αρχή της Ισονομίας των Ελλήνων πολιτών - 4ο άρθρο του Συντάγματος) μια σαθρή διεφθαρμένη Επιτροπή -υπό την προεδρία του πεζογράφου Θανάση Βαλτινού -έργο της οποίας είναι η χορήγηση συντάξεων σε συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Η επιτροπή αυτή ορίστηκε μετά την τροποποίηση του νόμου(3620/2007) υπό του κου Αντώνη Σαμαρά ως Υπουργού Πολιτισμού. Τροποποίηση που επέτρεπε στα κόμματα, με την ανάθεση της Προεδρείας της Επιτροπής στα χέρια ενός Ακαδημαϊκού (κομματικού ή προσκείμενου στο κόμμα που ασκούσε την διακυβέρνηση της χώρας), να επιλέγουν τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες της «αρεσκείας» τους. Π.χ. ο Θανάσης Βαλτινός στον οποίο ανετέθει η Προεδρεία της Επιτροπής για τις τιμητικές συντάξεις από τον κο Αντώνη Σαμαρά είναι ένας ακαδημαϊκός, γνωστός «αριστερός» συγγραφέας που κατά καιρούς κάλυπτε πολιτικές θέσεις στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αποδεκτός ταυτόχρονα από την νομότυπη Κυβέρνηση του Πασόκ και τον Υπουργό του ΥΠΠΟ Παύλο Γερουλάνο, με αρμοδιότητα εκ του νόμου να προεδρεύει και τελικά ν' αποφασίζει (η επταμελής επιτροπή αποτελείται από αχυράνθρωπους που δεν έχουν σχέση με τα Γράμματα) για το ποιοί θα είναι οι Λογοτέχνες στους οποίους θα εχορηγείτο τιμητική σύνταξη υπό του Ελληνικού Κράτους.

Είναι αυτονόητο ότι η εν λόγω επιτροπή προέγραφε τους συγγραφείς και τους λογοτέχνες που δεν ενέκριναν ή αντιπαθούσαν οι τρεις αυτές κύριες πολιτικές παρατάξεις.

Πράγμα που κατά το παρελθόν εξηγεί επίσης τον αποκλεισμό και την προγραφή ποιητών όπως ο Μιχάλης Κατσαρός και Νίκος Καρούζος και μόλις πριν από λίγες ώρες του μουσικού Μανώλη Ρασούλη.

Πρόκειται φυσικά για μια αισχρή όσο και γελοία εφεύρεση των κομματικών νομομαθών της Βουλής που με τον τρόπο αυτόν καλλιεργούνε στη χώρα την διαφθορά και τα πάθη ενός διαρκούς εμφυλίου. Στην περίπτωση του Θ. Βαλτινού υπάρχει όμως ακόμη κάτι χειρότερο.

Ο ίδιος ο Βαλτινός υπήρξε δυο φορές πρόεδρος της Εταιρείας συγγραφέων και ο «εισηγητής» που επέλεξε ο ίδιος, με βάσει τις εισηγήσεις του οποίου καρατομούσε όποιον υποφήφιο ήθελε (ο νόμος του «παρέχει» αυτό το δικαίωμα!) ήταν Γραμματέας εν ενεργεία το 2010 της ίδιας «Εταιρείας συγγραφέων» η οποία βεβαίως δεν είναι παρά μία ανάμεσα στις πέντε εξη άλλες Εταιρείες που υπάρχουν στη χώρα. Ολοι οι συγγραφείς που
Keywords
Τυχαία Θέματα