ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ​Σ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 (Γ.Ανανδρα​νιστάκης)

Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε με σχετική μεγάλη πλειοψηφία.. Είναι πλέον νόμος του κράτους, με βαρύτατες βέβαια συνέπειες γι αυτούς που υπερψήφισαν… Τι συμβαίνει τώρα;.. Καθαρίσαμε;.. Πάμε και παίρνουμε τα λεφτά και καθαρίσαμε;…

Κατ΄ αρχήν, αυτό καθεαυτό το δεύτερο μνημόνιο βαθαίνει την ήδη υπάρχουσα κοινωνική χρεοκοπία.
Το γεγονός ότι από τον Μάη του 2010 πάνω από το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας είναι μια πραγματικότητα, αυτό με............
τη συγκεκριμένη νέα δανειακή σύμβαση εμπεδώνεται, βαθαίνει και είναι βέβαιο –όπως φαίνεται και από την ίδια την εξέλιξη της συζήτησης της χθεσινής- ότι δεν αποτρέπεται η ολοσχερής χρεοκοπία με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Άρα πάρα πολύ σύντομα..

Μετατίθεται χρονικά και με χειρότερους όρους…….

Ακριβώς. Με χειρότερους όρους, με σιδηροδέσμια την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση υποταγμένη στα κελεύσματα του κεφαλαίου, των δανειστών και των ισχυρών οικονομικών ευρωπαϊκών ελίτ.

Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά στην ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα. Άλλωστε η ίδια η σύμβαση προβλέπει ότι τον Ιούνιο ότι ξέφυγε αυτή τη στιγμή θα επανέλθει για να αποσαφηνιστεί στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση.

Έχουμε ένα τσαλάκωμα, μια κατάργηση του Συντάγματος, η κυβέρνηση αυτή, και μετά τις εξελίξεις των διαγραφών, είναι ακόμα περισσότερο πολιτικά παράνομη και απονομιμοποιημένη. Και νομίζω ότι διευρύνεται ακόμα περισσότερο η απόσταση απ΄ αυτό που λέμε λαϊκή βούληση καθώς μεγαλώνει η αναντιστοιχία ανάμεσα στην παρούσα Βουλή και την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Μπορεί να αντέξει αυτή η κυβέρνηση;… Εντάξει, ψήφισε το μνημόνιο, το PSI …Μπορεί να μην πάει το συντομότερο δυνατό σε εκλογές μετά και τις χθεσινές αλλαγές στις κοινοβουλευτικές ομάδες;… Δεν υπάρχει πια πλειοψηφούν κόμμα. Υπάρχει ο Σαμαράς που ζητάει εκλογές τώρα και ο Παπανδρέου που έχει 130 βουλευτές και ο Σαμαράς 62..

Με όρους δημοκρατίας δεν μπορεί να αντέξει. Με τους κανόνες, τους κώδικες και το πολιτικό λεξιλόγιο της δημοκρατίας δεν μπορεί να αντέξει. Άρα νομίζω ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να οδηγηθούμε σε εκλογές. Κι όσο αυτό δεν γίνεται σύντομα, τόσο οι εντάσεις, οι συγκρούσεις και οι απρόβλεπτες πια καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, θα είναι πιο έντονες, πιο πυκνές και λιγότερο προβλέψιμες.

Γνωρίζω ότι εχθές ήσασταν στη διαδήλωση.. Ήταν τόσο μεγάλη όσο μας την έχουν περιγράψει εκατοντάδες άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε.. Στην τηλεόραση δεν πολυφάνηκε αυτό.. Μόνο στην αρχή, επειδή μετά διαλύθηκε. Πρέπει να κατέβηκε ή τουλάχιστον να προσπάθησε να κατέβει πάρα πολύς κόσμος εχθές…

Νομίζω ότι ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα των κινητοποιήσεων που υπήρξαν από τον Μάη του 2010 και έπειτα. Και βεβαίως η κυβέρνηση είχε εξ αρχής αποφασίσει να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό διάλυσης της συγκέντρωσης. Στην αρχή στο εικονικό επίπεδο, δείχνοντας ότι η πλατεία Συντάγμ
Keywords
Τυχαία Θέματα