ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ​Σ -Συνέντευξ​η Π.Σκουρλέτ​η, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, στο «105,5 Στο Κόκκινο» (Μπούλικα Μιχαλοπούλ​ου)

Καλημέρα, κ. Σκουρλέτη. Εκείνο που προκύπτει πάντως σα γενική εικόνα, είναι η εικόνα της αποσύνθεσης. Σε όποιο επίπεδο και αν κοιτάξουμε αυτό βλέπουμε.

Είναι ακριβώς έτσι όπως το λέτε. Μια αποσύνθεση τις συνέπειες της οποίας υφίσταται η ίδια η κοινωνία. Διότι η αποσύνθεση δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, παράλληλα βλέπετε ότι υπάρχει μια πολιτική η οποία εφαρμόζεται με τις γνωστές συνέπειες. Βρισκόμαστε σε ....
ένα κρίσιμο και οριακό σημείο. Και αναφέρομαι στις συζητήσεις για το PSI
και ότι βεβαίως συνοδεύει και τίθεται ως προαπαιτούμενο γύρω από αυτό το περίφημο κούρεμα, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι μια κορύφωση μιας σκληρότατης πολιτικής με βέβαιη κατάληξη την αποτυχία και σε σχέση με το πόσο θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος, αλλά κυρίως για τις επιπτώσεις που θα έχει στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, λειτουργώντας ισοπεδωτικά και εις βάρος του κόσμου της εργασίας.

Και να μην ξεχνάμε ότι το PSI και η συμφωνία για το PSI συνδέεται και με τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι συνεπάγεται από αυτήν. Βλέπουμε ήδη τις διαθέσεις των δανειστών, ζητούν νέα σκληρά μέτρα – το ακούμε όλες αυτές τις ημέρες -για το δημόσιο αλλά και για το δημόσιο τομέα, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την υγεία, κόψιμο παντού.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αναδιάρθρωσης του χρέους. Θυμόσαστε ότι αρκετούς μήνες πριν, και από την αρχή που ενταχτήκαμε στο ΔΝΤ, ο όρος αναδιάρθρωση και η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό το εξοβελίζονταν, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να γίνει. Και μόνο το γεγονός ότι τελικά οδηγούνται σε μια αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή στο κούρεμα του χρέους, δείχνει την αποτυχία σε σχέση με όσα υποστήριζαν. Τώρα τα προαπαιτούμενα και αυτά που συνοδεύουν αυτή τη στιγμή αυτή την αναδιάρθρωση δεν καθιστούν σε καμιά περίπτωση το χρέος βιώσιμο και δεν προϊδεάζουν ότι θα μειωθεί ούτε κατ’ ελάχιστον. Το αντίθετο μάλιστα. Οι όλες ρυθμίσεις που προβλέπονται μέσα στην ίδια τη συμφωνία, είναι ρυθμίσεις που ικανοποιούν με τον ένα ή τον άλλο βαθμό τα συμφέροντα των τραπεζών και των διάφορων κύκλων της αγοράς. Νομίζω ότι ούτε η χώρα μας, πολύ δε περισσότερο ούτε η κοινωνία και θα έλεγα κατ’ επέκταση ούτε συνολικά η Ευρώπη σε σχέση με την οικονομική της σταθεροποίηση έχουν να κερδίσουν από αυτό το PSI. Νομίζω ότι αυτό στο οποίο τελικά θα καταλήξουν πολύ γρήγορα θα έρθουν στο σημείο να το αναθεωρήσουν και να πάνε σε άλλου είδους ρυθμίσεις.

Ήδη η συμφωνία του Οκτωβρίου έχει αναθεωρηθεί.

Ούτως ή άλλως έχει αναθεωρηθεί, αλλά μιλάω και γι’ αυτό που φαίνεται ότι θα αποφασιστεί. Νομίζω ότι αν δεν παρθούν μέτρα σε εντελώς διαφορετική κατάληξη ο χρόνος εξαντλείται και το ενδεχόμενο πια μιας γενικευμένης ύφεσης και μιας κατάστασης πλήρους αποδόμησης της Ευρώπης θα είναι όλο και πιο κοντά.

Τώρα να έρθουμε εδώ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδά της. Ακούμε δηλώσεις κραυγαλέες, αναφέρομαι και στην κα Διαμαντοπούλου η οποία μας είπε εν ολί
Keywords
Τυχαία Θέματα