ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ”

ΣΚΑΛΚΟΣ: Έχουμε μαζί μας τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παντελή Καψή. Μετά από ένα υπουργικό που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα με τοποθετήσεις πολλών υπουργών και με τη σύμφωνη γνώμη κατατέθηκε και το νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί, για το PSI, την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και το τρίτο στοιχείο που είναι η παροχή προς τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να διαχειριστεί το θέμα της δανειακής σύμβασης.

ΚΑΨΗΣ: Έτσι είναι. Νομίζω
ότι έχουμε ένα πολύ μικρό διάστημα μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία και να μπορέσουμε να ξεκινήσει το PSI και να μπούμε στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της.....
δανειακής σύμβασης.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Προέκυψε κάτι ιδιαίτερο χθες από το υπουργικό; Και το ρωτάω αυτό γιατί ήταν ένα υπουργικό με διαφορετική σύνθεση πλέον.

ΚΑΨΗΣ: Γνωρίζουμε ότι έφυγε το ΛΑΟΣ, δεν μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, είχαμε και την παραίτηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου και του κ. Κουτσούκου, άρα ήταν πράγματι με άλλη σύνθεση. Νομίζω όμως ότι αυτή τη στιγμή είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση για την Ελλάδα, που παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, οφείλουμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή τη δανειακή σύμβαση. Η εναλλακτική λύση δεν είναι λύση. Είναι η χρεοκοπία της χώρας και είναι κάτι που πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε. Γιατί τότε θα έχουμε πολύ χειρότερες επιπτώσεις στους μισθούς, στα εισοδήματα, στην οικονομία, στις καταθέσεις… Θα μιλάμε για μια καταστροφή.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αυτό το οποίο μας λέτε, το περιέγραψε με δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

ΣΚΑΛΚΟΣ: Στη Βουλή τι θα πει απευθυνόμενος στους βουλευτές και ιδιαίτερα σε εκείνους, οι οποίοι λένε ότι δεν θα το ψηφίσουν;

ΚΑΨΗΣ: Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση και το πολιτικό μας σύστημα αυτή τη στιγμή περνούν μια πάρα πολύ δύσκολη φάση. Είναι φυσικό μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, γιατί γι αυτό μιλάμε. Είμαστε στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης, με μεγάλες περικοπές στα εισοδήματα, έντονη αντίδραση από τον κόσμο και πάρα πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν για να τα βγάλουν πέρα. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο πολιτικό σύστημα. Όμως, αυτό δεν είναι αποτέλεσμα του τι θα ψηφίσουμε αλλά ότι η χώρα στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και μόνο χάρις στα δανεικά τα οποία παίρνουμε έξω από τις αγορές, γιατί πλέον δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, μπορούμε να σταθούμε σε μια σχετική –σχετική, λέω- ισορροπία, με τεράστια προβλήματα. Αυτό είναι μοιραίο να εκφραστεί και στο πολιτικό σύστημα. Το ερώτημα είναι: τα παρατάμε και λέμε ‘αφηνόμαστε, δε θέλουμε άλλο την ευρωπαϊκή βοήθεια’ και μόνοι μας επιστρέφουμε στην ουσία σε ένα σύστημα δραχμής ή απομόνωσης, ή προσπαθούμε να κρατηθούμε και να συνεχίσουμε; Η επιλογή για κάθε κάποιον που το βλέπει λογικά, νομίζω ότι είναι η πρώτη. Δεν θα χρεοκοπήσουμε.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ξέρετε, μόνος σας το είπατε ότι επί της ουσίας η χώρα έχει χρ
Keywords
Τυχαία Θέματα