ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ, στον Μπάμπη Παπαδημητρίου

ΓΙΑ ΤΟ PSI

Η απόφαση της Ε.Ε. αφ΄ ενός απομονώνει την Ελλάδα, πράγμα το οποίο είναι, κατά την άποψή μας, εγκληματικό, γιατί είμαστε μέλη
της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η απομόνωση του προβλήματος στην Ελλάδα μόνο ζημιές μπορεί να προκαλέσει στην εξεύρεση ουσιαστικής λύσης.

Εμείς μιλάγαμε για μια επιλεκτική διαγραφή χρέους, θεωρώντας ότι θα......
αφήσουμε απ΄ έξω τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα διαγραφεί το χρέος που κατέχει η ΕΚΤ. Εδώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Συνεπώς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε από τον υπουργό των Οικονομικών να αλλάξει στρατηγική και να διεκδικήσει ένα μορατόριουμ αποπληρωμής προς τους ομολογιούχους, το ιδιωτικό σκέλος του χρέους μας συνεπώς, προκειμένου να μπορέσει να δοθεί χρόνος στην ελληνική οικονομία για ανάκαμψη.
Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική της λιτότητας, είναι οι υφεσιακές πολιτικές που μας οδηγούν σε μια περιδίνηση προς τα κάτω

Λέμε να μην γίνει αυτή η συμφωνία και αντ΄ αυτού η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει την τριετή τουλάχιστον αναστολή πληρωμών προς τους ιδιώτες, με τη σύμφωνη γνώμη βεβαίως της Ε.Ε., των εταίρων μας.

Κατ΄ αρχήν εμείς δεν λέμε να κηρύξει στάση πληρωμών. Εμείς αυτό που λέμε είναι να διεκδικήσει.

Δεν μπορεί να είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ. Γιατί η ισότιμη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη μας δίνει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα το οποίο δεν το έχει αξιοποιήσει η χώρα μέχρι σήμερα.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η Ε.Ε. δεν αντέχει την αποπομπή ή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί την επόμενη ημέρα οι αγορές θα επιτεθούν στον επόμενο που είναι η Ιταλία.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Παρά τις υπαρκτές διαφορές που έχουμε, θεωρούμε ότι η διαχωριστική γραμμή στις μέρες μας έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της κρίσης, της οικονομικής, της κρίσης του χρέους.

Πρώτη φορά αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις αυτή η δυναμική και η δυνατότητα από τη μεταπολίτευση και μετά, η αριστερά να διαδραματίσει όχι μόνο ρόλο καταγγελτικό, αλλά ρόλο κυβερνητικό προκειμένου με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα να επιχειρήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με άλλη διαπραγματευτική στάση στην ευρωζώνη, με μια πολιτική που θα ενισχύει την ανάπτυξη, με μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου, γιατί δεν μπορούμε άλλο να φορολογούμε τη φτώχεια και να αφήνομε στο απυρόβλητο τον πλούτο.

**************
Θέλω τη δική σας πρόβλεψη για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες.. Πώς βλέπετε και πάλι να ξεπερνάμε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα;..

Γνωρίζετε τις αναλύσεις μας και τις τοποθετήσεις μας. Δεν είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, που και εμείς την υποστηρίξαμε, γίνεται με όρους που δεν θα είναι προς όφελος της χώρας. Κ
Keywords
Τυχαία Θέματα