Συνέντευξη Κραουνάκη στο SPNews

Ο μεγάλος δημιουργός και καλλιτέχνης Σταμάτης Κραουνάκης μιλάει εκ βαθέων σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο SPNews και την Αντιγόνη Ζυμπερδίκα. Διαβάστε τι λέει για την Σπείρα Σπείρα, την κρίση ηλικίας, τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και τους πολιτικούς που χαρακτηρίζει «τιποτένια ανθρωπάκια».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης πραγματοποιεί απόψε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις επί σκηνής ενώπιον...........
του κοινού της Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το παραπάνω συναντηθήκαμε πριν από λίγες μέρες, μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όπου μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει μία συνέντευξη.

Για να είμαι ειλικρινής για συνέντευξη ξεκίνησε σε κουβέντα εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε, με τον χειμαρρώδη λόγο του να με οδηγεί στο να κλείσω από νωρίς το σημειωματάριο με τις ερωτήσεις που από πριν είχα ετοιμάσει. Καλύτερα! Ειπώθηκαν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα ακολουθώντας κατά πόδας τον γοργό λεκτικό βηματισμό του.

Πάρτυ γενεθλίων επί σκηνής;

Με έναν τρόπο ναι.

Όλοι φίλοι; Τα πάρτυ γενεθλίων γίνονται συνήθως στο σπίτι με λίγους φίλους, συγγενείς και γνωστούς, ανθρώπους που αγαπάμε.

Δεν έχει νόημα πια αυτό. Έχει πλάκα επί σκηνής. Στην Αθήνα το βίωσα πολύ δυνατά και εδώ νομίζω ότι θα είναι ωραία.

Ο τίτλος της μουσικής σας παράστασης είναι 55. Άλλοι στα 55 παθαίνουν κρίση ηλικίας ο Σταμάτης Κραουνάκης παθαίνει κρίση δημιουργίας;

Είναι κρίση εξωστρέφειας. Έπειτα το νούμερο αυτό, όπως είναι τα δύο διπλά πεντάρια, έχει να κάνει και με τη χρονολογία γέννησής μου. Για την ακρίβεια φέτος θα κλείσω θα 56, αλλά επειδή η παράσταση αυτή έγινε πέρυσι μου κάνει σαν χιλιόμετρα που έχει τρέξει κανείς στη ζωή του. Συμβαίνει και το 5 να είναι το τυχερό μου νούμερο.

Πιστεύετε στην τύχη;

Πιστεύω ότι έρχεται μία στιγμή που συνωμοτούν τα πράγματα. Που είναι η στιγμή μας. Όμως ο καλλιτέχνης οφείλει και πρέπει από τη μια να είναι σε απόλυτη συνέπεια με το συμβαίνει γύρω. Και από την άλλη να μην περιμένει την τύχη, να την προκαλεί.

Το κοελικό όταν θέλουμε κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει;

Γίνεται! Όχι βασικά όταν θέλουμε κάτι πολύ, όταν έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό. Δε φθάνει να το θέλουμε πολύ. Τι εννοώ; Εννοώ ότι για να έρθει αυτό που επιθυμείς πρέπει να σκάβεις το χωράφι κάθε μέρα.

Αυτή είναι και η συμβουλή που δίνεται στα παιδιά που συνεργάζεστε στη Σπείρα Σπείρα και σε όλους τους νέους συναδέλφους σας;

Τα παιδιά μου ξέρουν ήδη ότι αυτός είναι ο τρόπος, δεν υπάρχει άλλος. Δεν υπάρχει άλλος! Ξέρεις έφαγα πολλές επιθέσεις ότι άντεξα στα χρόνια αυτά με την Σπείρα. Υπάρχουν τμήματα του χώρου επειδή αυτή η συνάφεια με έφερε σε συνεχή σύγκρουση με τα σημεία που άλλοι στην ηλικία μου θα είχαν ησυχάσει στη βόλεψή τους, στα λεφτά τους και στη δόξα της αναγνωρισιμότητας. Εμένα η ομάδα με κράτησε επειδή συμμερίζομαι, συμπάσχω και μοιράζομαι τα προβλήματά τους τα ιδιωτικά αλλά και τα καλλιτεχνικά, αυτό δε μ’ άφησε να κοιμηθώ
Keywords
Τυχαία Θέματα