ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ FM

* Η ψήφιση αυτής της δανειακής σύμβασης δένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες ιδιαίτερα μετά και τα όσα έχουμε αποκαλύψει σε σχέση και με την μετατροπή του δικαίου, δίκαιο που είναι υπέρ του πιστωτή.
* Οι πιστωτές μας και οι εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η Δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, έχουν και απαίτηση να εκμηδενίσουν το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι με
αυτήν την διαδικασία εν πολλοίς, ουσιαστικά ο κύριος Σαμαράς, αναγκάζεται να χάσει το πολιτικό του.....
κύρος. Βεβαίως θα μου πείτε ότι αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά αν το δει κανείς σφαιρικά είναι ένα πρόβλημα για την πολιτική ζωή αυτής της χώρας.
* Αν δεν παίρναμε την 6η δόση, δε θα είχαμε λεφτά για τους τόκους και για τα χρεολύσια. Όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις.
* Ισότιμο μέλος αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί και πλεονέκτημα το οποίο δεν έχουμε αξιοποιήσει. Το γεγονός ότι αν εμείς καταρρεύσουμε οικονομικά τότε ως ντόμινο θα καταρρεύσει και ολόκληρη η Ευρωζώνη.
* Αν το δίλημμα είναι ευρώ της κοινωνικής λεηλασίας ή δραχμή της κοινωνικής καταστροφής εμείς σε αυτό το δίλημμα δεν έχουμε κανένα λόγο να επιλέξουμε το ένα ή το άλλο. Εμείς δε θέλουμε την κοινωνική καταστροφή. Εμείς θέλουμε την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, μια άλλη προοπτική.
* Ο ιδρυτικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης έχει πια εκλείψει. Διότι ο ιδρυτικός σκοπός ήταν η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου οι οποίες όμως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα.
* Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία γιατί φοβούνται ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τα πράγματα. Να αλλάξουν οι πολιτικές, να ανέβει ενδεχομένως εκλογικά η Αριστερά, να έρθουν άλλα κόμματα τα οποία δε θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική.
* Οι πολιτικές τους δε λύνουν το πρόβλημα αντίθετα το οξύνουν, απαιτούν να μην προχωρά ομαλά ο πολιτικός βίος της χώρας που είναι στο στόχαστρο και θα απαιτούν κυρίως την άρση ή τον εκφυλισμό της Δημοκρατίας και αυτό είναι ίσως το χειρότερο.

**********************************************************************************

* Να ξεκινήσουμε από τα πολύ επίκαιρα, τα της πρώτης γραμμής. Να ξεκινήσουμε από αυτό το περίφημο θέμα της 6ης δόσης που φαίνεται ότι βαίνει προς αίσιο τέλος μετά την επιστολή του κ. Σαμαρά. Αλήθεια εσείς κ. Πρόεδρε πως είδατε αυτήν την επιστολή;

Ήταν μια θλιβερή εξέλιξη όλο αυτό . Εγώ είχα πει από την αρχή ότι το θέμα δεν ήταν αν τελικά θα υπογράψει ή αν θα στείλει επιστολή ότι τελικά θα διαπράξει αυτό το έγκλημα εννοώ ότι η ψήφιση αυτής της δανειακής σύμβασης είναι μια κρίσιμη επιλογή κι έχει ιστορική ευθύνη όποιος την αναλαμβάνει. Και μιλώ για έγκλημα διότι δένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες ιδιαίτερα μετά και τα όσα έχουμε αποκαλύψει σε σχέση και με την μετατροπή του δικαίου για το σύνολο του χρέους στο αγγλοσαξονικό δίκαιο που είναι υπέρ του πιστωτή.

Λέω όμως ότι αυτή είναι μι
Keywords
Τυχαία Θέματα