ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣE ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ 98,4”

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕΡΚΕΛΣΑΡΚΟΖΙ

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Σήμερα όπως ξέρετε, γίνεται μια γενικότερη συζήτηση. Δεν είναι μόνο το ελληνικό θέμα. Είναι γενικά η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, είναι το θέμα των ευρωπαϊκών τραπεζών
και της θωράκισής τους. Φαίνεται ότι θα συζητηθούν όλα αυτά. Δεν νομίζω ότι μπορεί να παρθεί μια απόφαση σε ένα γεύμα που θα γίνει σήμερα. Επομένως αρχίζουν οι διεργασίες, εμείς παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και είναι γνωστή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι το μίνιμουμ το οποίο μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία είναι η επιβεβαίωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου- και λέω: το μίνιμουμ. Αν υπάρχουν κυρώσεις αυτές θα πρέπει να .....
είναι νομικά θωρακισμένες και μέσα στα θεσμικά πλαίσια της ευρωζώνης.

ΠΑΪΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, εκείνο που μας ανησύχησε από προχθές, είναι αυτές οι δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ, ότι όλα αυτά ενδεχομένως ένα βαθύ κούρεμα του ελληνικού χρέους θα σήμαινε και εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας. Το ακούσατε και εσείς και ακούσαμε όλοι και ήταν μάλιστα το ύφος καθόλου έτσι, κόσμιο.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Κοιτάξτε, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις όπως ξέρετε. Είχαν γίνει και παλαιότερα τέτοιες δηλώσεις. Μάλιστα υπήρχαν δηλώσεις ότι είχε εκχωρηθεί εθνική κυριαρχία. Εμείς παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις. Γίνονται στο πλαίσιο που έχει ανοίξει και ο κ. Ρομπάι για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ε.Ε. . ΄Οπως γνωρίζετε, πριν από δυο χρόνια είχαμε μια νομισματική ένωση, τώρα προχωρούμε όλο και πιο πολύ και σε μια δημοσιονομική κοινή πολιτική. Λοιπόν, εμείς παρακολουθούμε όλα αυτά, μέσα και στο πλαίσιο των επεξεργασιών που γίνονται σε επίπεδο ευρωζώνης για την κοινή δημοσιονομική πολιτική. Υπάρχει και μια ομάδα εργασίας υπό τον κύριο Βαν Ρομπάι στην οποία μετέχουμε και εμείς και εκεί θα εκφέρουμε τις απόψεις μας.

ΠΑΪΚΟΣ: Καταλαβαίνουμε όμως όλοι, ότι το να το λέει αυτό, αυτές τις κουβέντες η κυρία Μέρκελ, που η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης, καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα πρέπει να ανησυχούμε.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τα εσωτερικά πολιτικά ακροατήρια στις διαφορετικές χώρες…

ΠΑΪΚΟΣ: Η αλήθεια είναι πως το είπε σε κομματικό ακροατήριο η κ. Μέρκελ.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Υπάρχει και αυτό, αλλά είναι και το εθνικό ακροατήριο το οποίο δεν διάκειται κατ΄ ανάγκη πάντοτε φιλικά προς εμάς, καθότι είναι οι δανειστές μας. Και σε πολλούς Γερμανούς ψηφοφόρους και πολίτες δεν αρέσει αυτό το οποίο γίνεται, παρότι κατά τη γνώμη μου, μια λύση σε επίπεδο ευρωζώνης θα είναι ωφέλιμη και για τους Γερμανούς πολίτες και για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται πάντα έτσι. Το ίδιο ισχύει και με το κλίμα στη Γαλλία. Δεν είναι πάντοτε οι Γάλλοι πολίτες [σύμφωνοι] σε ένα κλίμα συνεχούς ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

ΔΕΝ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ», ΣΥΜΜΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣE ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΡΑΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ 984”,synentefxis, ilia mosialou sE chthesini ekpobi, radio “athina 984”