Συντάσσονται τα μισθολογικά... προφίλ

Με καταληκτική ημερομηνία την 9η Σεπτεμβρίου, οι διοικήσεις 160 φορέων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ - συμπεριλαμβανομένων των εισηγμένων όπως η ΔΕΗ και ο ΟΛΠ - πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών την «ακτινογραφία» όλων των υπαλλήλων τους και να καταγράψουν τις αποδοχές, τα επιδόματα, την....
ηλικία, τα χρόνια υπηρεσίας,
τις σπουδές και τη σχέση εργασίας τους με τον φορέα.

Από την επεξεργασία των στοιχείων το υπουργείο θα εξάγει πληροφορίες χρήσιμες τόσο για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου όσο και για την εργασιακή εφεδρεία, η οποία διευρύνεται και ακουμπά και τον στενό δημόσιο τομέα, όπου υπάρχουν θέσεις αορίστου χρόνου.

Στόχος είναι να παραμείνουν στις παρυφές του Δημοσίου τόσοι όσοι ακριβώς χρειάζονται, ώστε η κυβέρνηση να ανέβει με λιγότερα οικονομικά βάρη το βουνό των απαιτήσεων της Τρόικας.

Με κοινή υπουργική απόφαση η εργασιακή εφεδρεία μπορεί να διευρυνθεί πέρα από τους υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμούς, ενώ στο στενό δημόσιο τομέα, ο οποίος παραμένει προς το παρόν εκτός αλλά σε πολιορκία, χρειάζεται ειδική νομική επεξεργασία.

Για μη ρεαλιστικές και άδικες περικοπές κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς , υποστηρίζοντας στον «Τύπο της Κυριακής» ότι «εμείς "ακτινογραφούμε" εκεί όπου υπάρχει "λίπος", αληθινή σπατάλη. Δεν κόβουμε από το... "πετσί και κόκαλο"».

Όσοι βρεθούν στην εφεδρεία θα μισθοδοτούνται με το 60% του μισθού τους για 12 μήνες. Εάν στο διάστημα αυτό βρουν εργασία, οποιασδήποτε μορφής, η μισθοδοσία σταματά. Εάν όμως δεν επιλεγούν για κάποια υπηρεσία ή δεν μπορέσουν να βρουν μόνοι τους εργασία, μετά τον χρόνο ανοίγει γι' αυτούς η πόρτα της ανεργίας.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα