ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ (Βασ. Λυριτζής- Δημ. Οικονόμου)

Για να γίνει πιστευτή η εναλλακτική μας πρόταση, που είναι ισχυρή διαπραγμάτευση με βασικό άξονα το ότι εμείς δεν εφαρμόζουμε άλλα προγράμματα λιτότητας γιατί αυτά δημιουργούν την ύφεση και η ύφεση είναι το πρόβλημα

Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα της ευρωζώνης με ισότιμες υποχρεώσεις αλλά και............
δικαιώματα, είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί .
Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο

Έχουμε τρελαθεί δυο χρόνια τώρα να
φορολογούμε τη φτώχεια. Δεν μπορείς άλλο να φορολογήσεις τη φτώχεια. Πρέπει να φορολογήσεις και τον πλούτο

Ένας πρωθυπουργός ο οποίος έχει τα κότσια και έχει την αίσθηση της λαϊκής εντολής πηγαίνει και λέει, αυτό το πρόγραμμα που θέλετε να εφαρμόσουμε θα μας εξοντώσει και θα μας οδηγήσει και σε χρεοκοπία. Δεν είναι μονάχα η Ελλάδα που έχει πάει στο ΔΝΤ. Έχουν πάει τόσες χώρες, δεν έχουμε εμπειρία τι έχει γίνει; Εμείς αυτό δεν το εφαρμόζουμε.

Αν καταρρεύσει η Ελλάδα κι αν βγει από το ευρώ η Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει μέσα στο 2012 500 δις, που είναι τα χρέη που χρωστάει η Ιταλία και η Ισπανία.

Η μεγάλη διαχωριστική γραμμή αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία δεν είναι ποια είναι η επιμέρους άποψη που μπορεί να έχουμε για την κοινωνία που οραματιζόμαστε. . Είναι τι θα γίνει με τη ζωή μας, το μέλλον μας, τη βιωσιμότητα αυτής της χώρας.

Δεν μπορείς να καταγγέλλεις μόνο και να λες καταψηφίζω. Ωραία, καταψηφίζω. Και μετά τι κάνω; Κάθομαι και αποδέχομαι να με κυβερνούν αυτοί τους οποίους καταψήφισα;…

Σε συνθήκες διάλυσης της κοινωνίας και της χώρας κάποιοι επιμένουν να κοιτάνε το μικροκομματικό συμφέρον. Είναι αδιέξοδο.

Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα. Θα την απελάσουμε, γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι.

Ο Γ. Παπανδρέου έχει τεράστιες ιστορικές ευθύνες. Και ο κ. Σαμαράς μας λέει δυο χρόνια για αναδιαπραγμάτευση και του λέμε πώς θα διαπραγματευθείς την κόλαση και τώρα οι ίδιοι οι δικοί του του λένε ότι οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινες κορδέλες.

Η Γερμανία πώς βγήκε από τον πόλεμο με τα τεράστια χρέη και βάρη που είχε; Έκανε μια συμφωνία με 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το 1953. Και έκαναν 62% κούρεμα χωρίς μνημόνια λιτότητας, αλλά με ρήτρα ανάπτυξης. Δηλαδή αν έχει ανάπτυξη θα το πληρώνει, αν δεν έχει δεν θα το πληρώνει.

Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουν κάνει οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου είναι ότι απομόνωσαν το πρόβλημα της Ελλάδας κι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ένα πειραματόζωο διεθνές και ευρωπαϊκό.

Τις εκλογές αν ήταν στο χέρι τους θα τις καταργούσαν κιόλας. Κάποτε λέγαμε ένα ανέκδοτο εμείς οι αριστεροί, ότι αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα, θα ήταν παράνομες. Τώρα που μπορεί και να τα αλλάξουν, βλέπετε ότι δεν είμαστε και σε πολύ μεγάλη απόσταση από το να γίνουν παράνομες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να τις πηγαίνουμε από Δεκέμβρη Φλεβάρη, από Φλεβάρη Απρίλη.. από Απρίλη δεν ξέρω εγώ πού…

Οι
Keywords
Τυχαία Θέματα