Τα χρήματα της ΕΡΤ πετάνε με… σοσιαλιστικά φτερά

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Φθάσαμε λοιπόν σε σημείο απίστευτο!
Φθάσαμε σε σημείο που δεν έχουν φθάσει ούτε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες και δικτατορίες!
Που φθάσαμε λοιπόν;
Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό πέρα για πέρα.

Ο υπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος κλπ. κ. Παπακωνσταντίνου, γνωστός για άστοχες, ακατανόητες και.....
άσκοπες ενέργειές του στο θέμα της οικονομικής μας κρίσης και για το «χαντάκωμά» μας, αναπτύσσει τώρα ανάλογη δραστηριότητα και στο νέο υπουργείο που, ατυχώς, του ανατέθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο
κ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζοντας την πολιτική της προκατόχου του κ. Μπιρμπίλη (της κυρίας με το σακίδιο), στο «καπέλωμα» των συνεργατών του υφυπουργών και στην απραξία, αφού επί μια διετία «ξεχαρβάλωσε» τη νοσούσα ήδη σοβαρά από την εξαετή λαίλαπα της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Αλογοσκούφη οικονομία μας, ανέλαβε τώρα, από τη νέα του θέση, να διαλύσει την ΕΡΤ, εκτελώντας, κατά κάποιον τρόπο, τον… θεάρεστο και…. φιλολαϊκό σχεδιασμό, τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του αλήστου μνήμης Ηλία Μόσιαλου!

Και να εξηγηθούμε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παίρνει τα χρήματα της ΕΡΤ, τις ανταποδοτικές συνδρομές που πληρώνουμε όλοι, μέσω της ΔΕΗ, που πληρώνουν ακόμη και τα αντλητικά συγκροτήματα των αγροτών και των ξωμάχων, για να τα… επενδύσει, να τα διαθέσει παράνομα, στην… Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός της κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παίρνει τα λεφτά με τα οποία εμείς, ο λαός, χρηματοδοτούμε ανταποδοτικά την ΕΡΤ, το δικό μας δημιούργημα, για να τα δώσει στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, παραβιάζοντας, όχι μόνον τους ελληνικούς νόμους αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο!

Για να γίνουμε σαφέστεροι μεταφέρουμε αυτούσια την παράγραφο 2 της εξώδικης δήλωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ, δευτεροβάθμιας οργάνωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ της 27/12/2011, προς την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΕΡΤ, τα κόμματα και κάθε αρμόδιο, η οποία έχει ως εξής :

«Ακρογωνιαία οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση της ΕΡΤ α.ε. ήταν και παραμένει η δεσμευτικά ορισθείσα από τον Νόμο 1730/1987 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 14 παρ. 2 (Πόροι – Απαλλοτριώσεις) : « Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ-ΑΕ αποβλέπουν στην εκπλήρωση των στόχων της Δημόσιας Υπηρεσίας, εξυπηρετούν τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και αποτελούν παράγοντας της διασφάλισης της πολυφωνίας. Στην ΕΡΤ - Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται γι΄ αυτές. Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορί
Keywords
Τυχαία Θέματα