ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εξαιρετική η διεισδυτική ανάλυση του κ. Ν. Βασιλειάδη, της αγωνιστικής αδελφότητος του “Σωτήρα”, στο εμπεριστατωμένο άρθο του “Πορευόμαστε χωρίς Θεό”.

Οπως πάντα - έτσι και σε αυτό το άρθρο του - ο σεβαστός θεολόγος ανατέμνει εις βάθος και με....
γενναιότητα τις πραγματικές αιτίες της κρίσεως που ζούμε.

Ασφαλώς και υπάρχουν διεθνή κέντρα παγκοσμιοποίησης που επιβουλεύονται την ακεραιότητα και την ιδιοπροσωπία του ευλογημένου μας Γένους και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ασφαλώς και υπάρχουν χώρες που καραδοκούν να ακρωτηριάσουν την πατρίδα
μας. Αλλά το πρόβλημα πάει πολύ βαθύτερα.

ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ!

Πορευόμαστε συνειδητά χωρίς το Θεό και ως άτομα και ως έθνος. Από εκεί και πέραν όλα τα κακά ακολουθούν. Εκλέγουμε ηγέτες και στην Εκκλησία και στην Πολιτεία με ιδιοτελή ελατήρια. Χωρίς να σκεφτόμαστε αν αυτό συμφέρει την ψυχή μας, την πατρίδα και την Εκκλησία μας. Οι ηγέτες μας είναι εικόνα και ομοίωση των παθών μας. Αν είχαμε έστω και λίγη προκοπή δεν θα μας εγκατέλειπε ο Θεός στα χέρια ηγετών όπως είναι οι Χριστόφιας, Παπανδρέου και Ιερώνυμος. Κάποιος καλύτερος θα κυβερνούσε! Με τα μυαλά όμως που κουβαλούμε ο Θεός μας παιδαγωγεί με “βασιλείς” που έκλιναν γόνυ τω Βάαλ, επειδή η καρδία μας επωρώθη και επιθυμεί την επιστροφή στην "Αίγυπτο" για να τρώμε "σκόρδα και κρεμμύδια".

ΜΟΝΟΝ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

Αν εμείς δεν σκοτώναμε κάθε χρόνο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο εκατοντάδες χιλιάδες αθώα έμβρυα, αν η καλοπέραση και το υλιστικό φρόνημα δεν είχαν κυριεύσει τη ζωή μας, αν η ιδιοτέλεια, ο ατομισμός και η πλεονεξία δεν μας είχε κυριεύσει δεν θα φτάναμε στα σημερινά χάλια.

Ούτε ο Θεός θα μας εγκατέλειπε ώστε να μας κυβερνούν οι σημερινοί αχρείοι ηγέτες μας και στην Εκκλησία και στην Πολιτεία.

Μετάνοια προσωπική και εθνική είναι το ζητούμενο, ηγετών και λαού και στην Εκκλησία και στην Πολιτεία.!

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα