"Τα χρέη γίνονται ασήμαντα μέσα από ανάπτυξη"

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

Δεν είναι στις προθέσεις μου να αναλύσω στο άρθρο αυτό πώς προέκυψε η παγκόσμια οικονομική κρίση και ποιους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Η διαπίστωση είναι μία: Η κρίση είναι γεγονός και πλήττει κυρίως τις χώρες του ώριμου καπιταλισμού μέσω των δημοσίων χρεών και των δημοσίων ελλειμμάτων. Οι αγορές - και ποιες είναι αυτές - μαίνονται και οι αξιολογήσεις των ....
οίκων Moody’s , Fitch και S&P - πόθεν αυτοί νομιμοποιούνται - τις αλληλοτροφοδοτούν.

Δυστυχώς η Ελλάδα
μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και θα έλεγα, τηρουμένων των αναλογιών, με ευθύνη και του λαού και των πολιτικών που αυτός εξέλεξε και επέλεξε. Δυστυχώς σπαταλήθηκε το κεφάλαιο της Χώρας σε μια επίπλαστη ευημερία του εύκολου πλουτισμού , της αρπαχτής, του Life Style, της φυγοπονίας και της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης. Όλα αυτά είναι δείγματα έλλειψης παιδείας και ανώριμου αστισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Η χαριστική βολή στη Χώρα δόθηκε την τελευταία εξαετία από τα δύο κόμματα εξουσίας αλληλοδιαδόχως με την απογραφή και την καταγραφή, για να φορτώσει το ένα στο άλλο το πολιτικό κόστος που τόσο δεν το λογαριάζουν (sic) , και εκεί μπήκαν οι τίτλοι τέλους στο έργο ΕΛΛΑΣ.

Σήμερα ο Έλληνας πολίτης ασχολείται με το πώς θα αντεπεξέλθει ισορροπώντας αφενός στο εισπρακτικό αμόκ που οριζόντια εφαρμόζει η κυβέρνηση και πίπτει επί δικαίων και αδίκων και αφετέρου στα μειωμένα έσοδα του οικογενειακού εισοδήματος που, λόγω της περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής, της ανεργίας και της ύφεσης, υπάρχουν.

Και όμως αυτή η καθημερινή σκοτούρα δεν αποκλείει τις γενιές, που μεγάλωσαν με την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου, να αναρωτιούνται: Πού είναι η Αριστερά;

Το ερώτημα γίνεται βαθύτερο και παίρνει άλλες διαστάσεις αν διαμορφωθεί τι έκανε η Αριστερά για να αποσοβήσει την κρίση παγκοσμίως, αλλά και εδώ.

Είναι γεγονός ότι οι δυτικού τύπου δημοκρατίες, με τις όποιες παραλλαγές, είναι δομημένες τραπεζοκεντρικά. Οι κεντρικές τους τράπεζες ψευδεπίγραφα είναι εθνικές. Ουσιαστικά είναι ιδιωτικές και κατά βάση εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εμπορικών και επενδυτικών τους ομολόγων. Π.χ. η Federal Reserve ανήκει στις εξής τράπεζες:

1.ROTHCHILD BANK OF LONDON
2.WARBURG BANK OF HAMBURG
3.ROTHCHILD BANK OF BERLIN
4.LAZARD BROTHERS OF PARIS
5.KUHN LOEB BANK OF NEW YORK
6.ISRAEL MOSES SEIF BANKS OF ITALY
7.GOLDMAN SACHS OF NEW YORK
8.WARBURG BANK OF AMSTERDAM
9.CHASE MANHATTAN BANK OF NEW YORK
Κατά βάση στις οικογένειες Rothschild, Morgan, Stanley. Το ίδιο και η Deutsche Bank, αλλά και η ΕΚΤ, ανεξάρτητα του ότι τύποις επιλέγεται από τις κυβερνήσεις ο επικεφαλής . Το υπόλοιπο ΔΣ είναι αυτό που επιβλέπει και προφυλάσσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Στην Τράπεζα της Ελλάδος μόνο το 8% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Το υπόλοιπο 92% ανήκει σε ιδιώτες μετόχους με ποσοστά κάτω του 5%, συνεπώς μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Στις δε άλλες τράπ
Keywords
Τυχαία Θέματα