ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΞΙΝΑ

Το συνηθίζει η κυβέρνηση αυτή να «χτυπάει» νύχτα. Νυχτερινά νομοσχέδια, νυχτερινές ανακοινώσεις, νυχτερινές αποφάσεις. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Ή όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και τα… γνωστά πατεί. Παροιμίες για τη νύχτα που αξίζουν σε αυτή την παροιμιώδη αγάπη της κυβέρνησης για τη νυχτερινή και εν κρυπτώ λειτουργία της.
Με αυτό τον νυχτερινό της τρόπο, η κυβέρνηση έμπασε από την πίσω πόρτα το νομοσχέδιο για τα....
φρουτάκια. Ένα θέμα ευαίσθητο που οποιοσδήποτε λανθασμένος χειρισμός του θα έχει θύματα ολόκληρες οικογένειες που θα πληγούν από τον ανεξέλεγκτο
τζόγο. Θύματα θα υπάρχουν και από την πλευρά των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, τους οποίους αν και το Κράτος, τούς χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια για να γεμίζουν τα ταμεία του, σήμερα τους πετάει για να ωφεληθούν οι πολυεθνικές αλλά και διάφοροι φίλα προσκείμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Για να δούμε όμως τι είχε προηγηθεί.

Η ΠΟΕΠΠΠ είχε καταθέσει τις θέσεις της επί των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αγορά των παιγνίων, από τις 15 Μαρτίου. Σε αυτές αναφερόταν:
«Το τελικό, καθώς φαίνεται, κείμενο του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων, που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών, κινείται με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο ίδιο πλαίσιο με τις ρυθμίσεις που περιελάμβανε το προσχέδιο που είχε τεθεί στη δημόσια διαβούλευση. Οι συνέπειες της ακολουθούμενης από την Κυβέρνηση πολιτικής πολύ φοβούμεθα ότι θα είναι αφενός μεν η καζινοποίηση της χώρας αφετέρου δε η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία έχουν μάλλον ήδη προβεί στις κατάλληλες κινήσεις ελέγχου της διαμορφούμενης αγοράς.
Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. συνεπής, όπως πάντα, στην πολιτική και τις επιδιώξεις της, παραμένει σταθερή στις θέσεις της, οι οποίες συνοψίζονται ως ακολούθως:
Όχι στην καζινοποίηση της χώρας
Η εγκατάσταση 30.000 παιγνιομηχανημάτων σε συνδυασμό με την παράλληλη δυνατότητα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και ραδιοτηλεοπτικών μέσων διαμορφώνει μια εκ των πραγμάτων ανεξέλεγκτη αγορά, χωρίς να παρέχονται τα εχέγγυα για την προστασία του κοινωνικού ιστού και ιδίως των ευπαθών οικονομικά ομάδων και των ανηλίκων. Γι’ αυτό, εξάλλου, και οι προωθούμενες ρυθμίσεις δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται ο περιορισμός του ανώτατου αριθμού παιγνιομηχανημάτων, που θα διατεθούν και εγκατασταθούν ανά την επικράτεια. Τονίζουμε ότι η καταδίκη της Ελλάδας και τα υπέρογκα πρόστιμα που πληρώνει καθημερινά η χώρα αφορούν στην απαγόρευση των τεχνικών και όχι των τυχερών παιγνίων, καθώς, όπως γίνεται δεκτό από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, οι ηθικής, θρησκευτικής ή πολιτιστικής φύσεως ιδιαιτερότητες, καθώς και οι ηθικώς και οικονομικώς επιζήμιες για το άτομο και την κοινωνία συνέπειες των παιχνιδιών και των στοιχημάτων μπορούν να δικαιολογήσουν την αναγνώριση υπέρ των εθνικών αρχών ευρείας εξο
Keywords
Τυχαία Θέματα