Τα νέα ονόματα στη νέα κυβέρνηση! Τι ζητάει η ΝΔ … τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν σχετικές ανακοινώσεις έως ότου επέλθει συμφωνία στο σύνολο της διαπραγμάτευσης ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν και στα βασικά ονόματα της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Σύμφωνα
με ασφαλείς πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο Λουκάς Παπαδήμος, εκτός των άλλων και σύμβουλος του κ. Παπανδρέου.
Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα είναι οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα.....
διατηρήσει και το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και Σταύρος Δήμας.
Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να θέσει βέτο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση των άλλων δύο κομμάτων της κεντροδεξιάς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και το βέτο απεσύρθη.
Έτσι, αναμένεται να υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο αυτών κομμάτων στην κυβέρνηση. Πιθανότατα όχι του Γιώργου Καρατζεφέρη και της Ντόρα Μπακογιάννη αλλά άλλων που αυτοί θα υποδείξουν.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε αρχικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει τουλάχιστον και μια θέση στο οικονομικό επιτελείο. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να απαίτησε να μπουν νέα πρόσωπα στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Επικρατείας-κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Επίσης, θεωρείται μάλλον σίγουρο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ πιθανότατα θα κληθεί θα αλλάξει υπουργείο ο Χρήστος Παπουτσής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιά είναι αυτά.

piazzadelpopoloΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα