Τα ονόματα των Λιμενικών που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ο Ιωάννης Αδάμ 56 ετών, είναι ο υποναύαρχος που συνελήφθη και διώκεται γιατί παρείχε πληροφορίες σε συμμορίες λαθρεμπορίας τσιγάρων, οι οποίες δρούσαν με επίπεδη ιεραρχία και με βάση τη λειτουργία των «συγκοινωνούντων δοχείων».

Μαζί του συνελήφθησαν και διώκονται -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίας του....
directnews- ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Ανδριανός 50 ετών, οι υποπλοίαρχοι Αθανάσιος Αθανασόπουλος 43 ετών και Δημήτριος Καλούδης 49 ετών, καθώς και ο επικελευστής Βασίλειος Καραλής 38 ετών.

Όλοι τους κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία, παθητική δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση για «πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος» είναι και ο λιμενοφύλακας Ιωάννης Βουταχτάκης 36 ετών, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Καθοριστικός ο ρόλος τους στο λαθρεμπόριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο προς τον εισαγγελέα (που συνέταξαν από κοινού, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος), ο ρόλος των αξιωματικών στη λειτουργία των εγκληματικών οργανώσεων ήταν καθοριστικός.

Και τούτο γιατί παρείχαν – έναντι μεγάλης αμοιβής – στους συγκατηγορούμενούς τους λαθρεμπόρους τσιγάρων, ουσιώδεις και εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούσαν τις κινήσεις και τις περιπολίες (τακτικές και έκτακτες) πλωτών και εναερίων μέσων αλλά και των χερσαίων δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί έχοντας «τη σχετική γνώση εκπαίδευση και εμπειρία, απέφευγαν να ανταλλάσσουν λεπτομέρειες των ενεργειών τους μέσω κινητών τηλεφώνων και προτιμούσαν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις είτε σε καφετέριες, είτε σε ιδιωτικούς χώρους (λ.χ σπίτια, γραφεία), είτε σε απόμερες και ερημικές τοποθεσίες, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση μέτρα αντιπαρακολούθησης».

Δίπλα σε αστυνομικό τμήμα η “κεντρική γιάφκα”!

Χαρακτηριστικό της ακολουθούμενης μεθοδολογίας είναι ότι ως “κεντρική γιάφκα” οι λαθρέμποροι τσιγάρων, χρησιμοποιούσαν τη γνωστή ψαροταβέρνα «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» η οποία βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Το εκπληκτικό είναι ότι η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα – ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται στέλεχος του κυκλώματος – βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής!!!

Στη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα, σύμφωνα πάντα με τα διαβιβαστικά έγγραφα των διωκτικών αρχών, οργανώνονταν και πραγματοποιούσαν τις συγκεντρώσεις τους τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας λαθρεμπόρων πριν από την κάθε του επιχείρηση.

Εκεί συντόνιζαν τη δράση τους, ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ξεκαθάριζαν το ρόλο και τα καθήκοντα του καθενός και διέ
Keywords
Τυχαία Θέματα