Τα σκουπίδια στη μάχη της διαδοχής

Πάνω στην κρίση που δημιουργήθηκε στο δήμο με την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι κινήσεις στη σκακιέρα της διαδοχής είναι καθημερινές. Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης παίρνουν πρωτοβουλίες στη διαχείριση της κρίσης με φόντο την....
αποχώρηση Μπουτάρη.

του Δημήτρη Συρμάτση

Σε άσκηση επιρροής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου στη διοίκηση
του δήμου εξελίσσεται η περίφημη «μάχη των σκουπιδιών» στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος επανειλημμένα έχει έλθει δημόσια σε αντιπαράθεση με αντιδημάρχους κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτός που ενορχηστρώνει την αντίδραση του δήμου στη μάχη της αποκομιδής καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος χρησιμοποίησε την εμπειρία του από τον χώρο του συνδικαλισμού και ουσιαστικά ήταν αυτός που οργάνωσε την ομάδα διαχείρισης της κρίσης, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο παίζουν συνδικαλιστές που έχουν διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βαγγέλη Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου, ο οποίος γνωρίζεται με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από την εποχή που και οι δύο ήταν συνδικαλιστές στο ΕΚΘ, ως αντιδήμαρχος καθαριότητας είχε οργανώσει τη διαχείριση των σκουπιδιών σε προσωποπαγές επίπεδο με ένα μηχανισμό που ελεγχόταν προσωπικά από τον ίδιο. Αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος είχε και αντίστοιχες οικονομικές απολαβές, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ευνοιοκρατικός, απομακρύνθηκε από τις θέσεις ευθύνης από τον διάδοχο του κ. Δημητρίου στην αντιδημαρχία καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της διοίκησης Μπουτάρη είχε από την αρχή επαφές με τον κ. Δημητρίου, οι οποίες όμως προκάλεσαν την αντίδραση πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα στον πρώην αντίδημαρχο να «απαγορευθεί» και η είσοδος στο Σταθμό Μεταφόρτωσης.

Έτσι τα ραντεβού Αβραμίδη – Δημητρίου που συμπορεύθηκαν και στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ, γινόντουσαν εκτός ΣΜΑ, στο καφέ του παρακείμενου Εμπορικού Κέντρου Μακεδονία.

Όμως οι συναντήσεις που δεν ήταν κρυφές, προκάλεσαν νέα παρέμβαση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να διακοπούν και να χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη ο Αβραμόπουλος για να αποκατασταθεί η σχέση.

«Τα σκουπίδια θα μαζευτούν», διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι προφανές ότι αισθάνεται ότι πρέπει να πιστωθεί την επιτυχία της και να την αναδείξει ως μέρος των εγγυήσεων της ικανότητας του στη διοίκηση, άρα και στη διαδοχή του Γιάννη Μπουτάρη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κεντρικό ρόλο στην ομάδα της διαχείρισης της ανακύκλωσης, η σύμβαση για την οποία θα περάσει στο αμέσως προσεχές μέλλον από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει αναλάβει ένας παλιός συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου από το ΕΚΘ και την ΠΑΣΚΕ, ο κ. Μαρίνος Σαρηγιαννίδης, ενώ πολύ σημαντικούς ρ
Keywords
Τυχαία Θέματα