"Ταρακουνήσαμε την εξουσία".Απολογισμός του πρώην προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ

Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ

Οι εκλογές της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. τελείωσαν, τα πανηγύρια κόπασαν, τα συγχαρητήρια πλέον δεν αποτελούν είδηση, ο νέος Πρόεδρος και το ΔΣ ανέλαβαν καθήκοντα και όλοι εργαζόμαστε για να καλύψουμε την λογική αδράνεια των τελευταίων ημερών, λόγω της προετοιμασίας των εκλογών.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας, αναλυόμενη, μας δίνει το....
δικαίωμα να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Τι αλήθεια σηματοδότησε
η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με την δημιουργία της;

Οι υπάρχουσες Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) τι αλήθεια γνώριζαν περί των πολλών και ιδιαιτέρως σοβαρών θεμάτων μας προ της δημιουργίας της;

Σε τι μέχρι τότε είχαν αντιδράσει; Ακόμα και αυτό το σημερινό αγουροξύπνημα που οφείλεται; Ξέρουμε τις απαντήσεις, ας μην τις επαναλαμβάνουμε.

Ο διαχωρισμός των Αποστράτων σε κατηγορίες (κατωτέρους, ανωτέρους, ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ κ.α.) είχε δημιουργήσει έντονες και αξεπέραστες διαχωριστικές γραμμές, αδυνατίζοντας έτσι την δύναμη μας.

Εύκολη λεία για την εκάστοτε εξουσία. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με το ενωτικό πνεύμα κατάφερε να συσπειρώσει όλους αυτούς και να πείσει τους πάντες, ότι μόνο ο κοινός μας αγώνας μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Να καταδείξει ότι ο σκοπός κοινός και τα συμφέροντα ταυτόσημα.

Μέσα σε όλη αυτή την κοινωνικό – οικονομική καταιγίδα η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. κατάφερε και ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα με κείμενα ιδιαιτέρως κοινωνικά χωρίς ίχνος κομματικής αποχρώσεως.

Κείμενα που ενόχλησαν την τότε εξουσία και για πρώτη ίσως φορά την ανάγκασαν να επιτεθεί, από βήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους Αποστράτους Στρατιωτικούς, με εμφανή έλλειψη ψυχραιμίας.

Κείμενα που μόλις έξη μήνες μετά θα μπορούσαν να μετατάξουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στο χώρο των προφητών, αν μέρος των δημοσιευθέντων έχουν δόση αληθείας.

Οι οικονομικές απώλειες του κλάδου μας τεράστιες. Ίσως οι μεγαλύτερες συγκριτικά με άλλες κατηγορίες.

Με το ψύχραιμο βλέμμα, την σοβαρή εξέταση και την σώφρονα παρουσίαση των προβλημάτων μας στον υπόλοιπο Ελληνικό λαό, άρχισε να γίνεται πλέον γνωστό ότι δεν είμαστε αυτό που όλοι πίστευαν όταν κανείς δεν τολμούσε να αποδείξει το αντίθετο.

Ποιος αλήθεια θυμάται κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να έχουν καταφέρει να «στριμώξουν» τον ΥΕΘΑ με τις επερωτήσεις τους και να αποσπάσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την δραματική κατάσταση του ΜΤΣ, των Νοσοκομείων και τόσων άλλων θεμάτων που αποκαλύφθηκαν; Με πληροφορίες που κατά βάση πήραν από την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Το βασικότερο όμως είναι ότι, εξ αρχής, ένα ήταν ξεκάθαρο. Μακριά από κόμματα, μακριά από πολιτικές επιρροές, με βασική αρχή την προσήλωση στο εμείς, χωρίς σκέψη για το εγώ. Διάφοροι καλοθελητές, προσπάθησαν να καταστρέψουν τον υποτιθέμενο εχθρό προσπαθώντας να του κολλήσουν διάφορα πικάντικα συνοδευτικά όπως κίνηση ναυταίων, σκοτεινές δυνάμεις, πασόκια, δεξιοί, τροτσικστές και πολλά άλλα που ίσως και να μην έχουμε ακούσει. Μερικοί μετανόησαν και ζήτησαν συγνώμη, άλλοι σ
Keywords
Τυχαία Θέματα