ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΤΡΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Κατ’ επανάληψη μας έχει εντυπωσιάσει ο Σεβαμσιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Η Βιβλική μορφή του, η παραδοσιακή του εμφάνιση, ο ορθόδοξος θεολογικός λόγος του, η σεμνότητα και η ταπείνωση που τον.....
διακρίνουν, τον έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των πιστών ως ένα εξαίρετο ιεράρχη.

Η εγκύκλιος που έστειλε για να διαβαστεί στα σχολεία
αποτελεί μια ομολογιακή αναφορά στο θέμα της παιδείας που αναλύει με θεολογική οξύνοια αλλά και παρρησία τα κακώς κείμενα στην παιδεία του τόπου.

Δεν αναμέναμε βεβαίως το Σεβασμιότατο να κάνει αναφορά και στους ανθρώπους της Εκκλησίας - και δη στους Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και κ. Σταύρο Γιαγκάτζογλου - που απεργάζονται κακά στην παιδεία και μάλιστα στη θρησκευτική παιδεία των παιδιών μας σε μια εγκύκλιο που απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Προσδοκούμε όμως ότι ο Σεβασμιότατος συμμερίζεται την αγωνία μας ότι αν ο κ. Γιαγκάτζογλου και οι “ΚΑΙΡΟΣκόποι” του αφεθούν να επιτελέσουν ανενόχλητοι το ανόσιο έργο τους, η θρησκευτική παιδεία των Ελληνόπαιδων δεν θα έχει καμιά ουσιαστική σχέση με την πίστη των πατέρων τους.

Είναι δυνατόν ο Σεβασμιότατος να μην ανησυχεί γι’ αυτή την εξέλιξη, η οποία θα καταφέρει καίριο πλήγμα κατά του ορθόδοξου κατηχητικού μαθήματος των θρησκευτικών;

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
μητροπολη πετρασ και χερρονησου εκλογη
Τυχαία Θέματα