ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 ΟΚΤ 2011 ΟΜΙΛΙΑ Π.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Κυρίες και κύριοι

Π. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Θα προσπαθήσω συνοπτικά και μέσα στον περιορισμένο χρόνο να σας παρουσιάσω τις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος για να βγεί η Πατρίδα από την ηθική, πολιτιστική, οικονομική κρίση για μια νέα κοινωνία που υπάρχει αλληλοσεβασμός, ελευθερία και....
αξιοκρατία.

Το κλίμα της μιζέριας και της κακομοιριάς, αυτή η εθνική κατάθλιψη πρέπει να τελειώσει. Η λύση είναι στα χέρια μας. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις
στη χώρα. Ας τις αναδείξουμε. Να γκρεμίσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Να στείλουμε τους κλέφτες στη φυλακή. Να αντισταθούμε στην ανομία. Να καταδικάσουμε την παρανομία. Να τιμωρήσουμε τον φοροφυγά. Να επιβραβεύσουμε τον τίμιο, τον σωστό, τον νομοταγή επαγγελματία. Να στηρίξουμε τα Ελληνικά προϊόντα μας. Μα, πάνω απ' όλα να κάνουμε καλύτερο τον εαυτό μας, τους γύρω μας την Πατρίδα μας.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν δεν κλείσουν οι λογαριασμοί των Ελλήνων με το παρελθόν.
Δικαστική διερεύνηση της διαχείρισης του δημόσιου χρέους της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα και για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, για να μάθει ο λαός ποιοι τον έφεραν μέχρι εδώ και να αποδοθούν ιστορικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
Δικαστική έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία και τον τρόπο απόκτησης τους από όλους τους εμπλεκόμενους στο πολιτικό σύστημα. Για να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Είναι αναγκαία η ανοικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνίας να ξεκινήσει από αλλαγές στους θεσμούς του πολιτεύματος, αλλά και στη λειτουργία αυτών.
Ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για να σταματήσει η εξάρτηση του από τα κόμματα.
Ασυμβίβαστο υπουργού βουλευτή ώστε οι υπουργοί να μη σκέπτονται τη συλλογή ψήφων και οι βουλευτές να μην συμβιβάζονται με την ελπίδα της υπουργοποίησης.
Εκλογή βουλευτών κατ’ ανώτερο για 2 θητείες. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και προσμέτρηση του εκλόγιμου χρόνου ως συντάξιμου στο ταμείο εκάστου.
Εκλογικό κώλυμα η συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. για να πάψουν να υπάρχουν πουλημένοι συνδικαλιστές.
Τροποποίηση νόμων για την ίδρυση και λειτουργία των Πολιτικών Κομμάτων με έμφαση στη οικονομική διαφάνεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η προσπάθεια πρέπει να έχει στόχο τον επανέλεγχο για μείωση του εξωτερικού χρέους, και αναθεώρηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με στόχο την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάπτυξη. Τρείς βασικοί άξονες
α. Ανάπτυξη – Αύξηση του ΑΕΠ
Η παραγωγή πρέπει να υποστηριχθεί και να γίνει η ατμομηχανή της οικονομίας. Αναδιάρθρωση καλλιεργειών για να επιλεγούν προϊόντα στα οποία η χώρα έχει πλεονέκτημα. Έμφαση στην παραγωγή προϊόντων έτοιμων για κατανάλωση για να πάψουμε να εξάγουμε χύμα προϊόν και να το εισαγάγουμε ξανά τυποποιημένο σε υψηλότερη τιμή. Προώθηση με όμοιο τρόπο τη
Keywords
Τυχαία Θέματα