Θετική εξέλιξη στο ΣτΕ και νότα αισιοδοξίας για το διάταγμα του Υμηττού

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΡ. ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ —
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗ 13η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 —
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ —
ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΚΡΩΠΙΑΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση των....
αιτήσεων ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος του Υμηττού, ειδικά για τους δήμους Παιανίας, Κρωπίας, Ηλιουπόλεως, μετά την θετική εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γεγονός που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας για την πορεία της εν λόγω υπόθεσης. Ειδικότερα, με επιστολή του, ο γνωστός δικηγόρος Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει τις αιτήσεις ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό, ενημερώνει τους δημάρχους Κρωπίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Ηλιούπολης ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως που έχει ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εκ μέρους τους κατά του προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, έχουν προσδιορισθεί, κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματός του, να συζητηθούν «λόγω σπουδαιότητάς τους» ενώπιον της Ολομέλειας του δικαστηρίου κατά τη δικάσιμο της 13ης Ιανουαρίου 2012, με εισηγητή τον Σύμβουλο κ. Χρ. Ράμμο και βοηθό εισηγητή την εισηγήτρια κα Δ. Μαυροπόδη. Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην “Πυξίδα news” ο ίδιος ο Δρ. Παπακωνσταντίνου, “η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική, προεχόντως διότι, τυχόν εκδίκαση των υποθέσεων από το (αρμόδιο) Ε΄ Τμήμα του Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε, ως γνωστόν, Πρακτικό Επεξεργασίας για το υπόψη προεδρικό διάταγμα, θα απομείωνε ουσιωδώς τις πιθανότητες τελεσφόρησης των ως άνω αιτήσεων ακυρώσεως. Επιπλέον, η συντόμευση του προσδιορισμού τους προς συζήτηση επιτρέπει την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την προσφυγή, εφόσον απαιτηθεί, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στασβούργο)».

Προθεσμία για αγωγές αποζξμιώσεως

Ωστόσο, μια επίσης ενδιαφέρουσα εξέλιξη που αφορά στους θιγόμενους από το εν λόγω προεδρικό διάταγμα, οι οποίοι έχασαν την προθεσμία για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην “Πnews” ο δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, όσοι εκ των ιδιοκτητών έχουν χάσει την προθεσμία για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος μπορούν να συμμετέχουν στις αγωγές αποζημιώσεως που ετοιμάζει η δικηγορική του εταιρεία κατά του Δημοσίου για την ανόρθωση της ζημίας που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες από τη δέσμευση των ακινήτων τους λόγω της ένταξής τους σε Ζώνη προστασίας του Υμηττού.





ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Πατριάρχου Ιωακείμ 3
Keywords
Τυχαία Θέματα