Θράκη : Οταν η υποχώρηση βαφτίστηκε ρεαλιστική πολιτική, ο πατριωτισμός ... εθνικισμός και η κοινή λογική ... αδιαλλαξία!

Το ιστορικό παρελθόν εξηγεί το παρόν και το μέλλον! Χαρακτηριστική είναι η απόλυτη αντίληψη των Τούρκων για μηδενική βάση στην ιστορική αντίληψη για τον χώρο τον οποίο σήμερα κατέχουν, ειδικά για την Θράκη.

Η οργουελλιανή μεταχείριση της ιστορίας από τους Τούρκους διανοούμενους, πολιτικούς και το τουρκικό κράτος δεν περιορίζεται στα εδάφη τα οποία κατέκτησαν οι Τούρκοι και τα.....
οποία κατέχουν σήμερα, αλλά απλώνεται και στις γειτονικές χώρες, τίς κατακτήσεις κάποτε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η γνωστή ρήση-ερώτημα του Όργουελ «Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν;», πρέπει να προβληματίσει αρκετούς και αρκετά.

Ἡ Σύμβαση τής Ανταλλαγής ποὺ προηγήθηκε τής Συνθήκης τής Λοζάννης θεωρήθηκε ως ἡ μοναδικὴ στὸ είδος της, περίπτωση συμφωνίας ανταλλαγής πληθυσμών σὲ τόσο ευρεία κλίμακα καὶ απὸ τὴν πλευρὰ της Κοινωνίας των Εθνῶν (Κ.τ.Ε) προτάθηκε ως λύση σὲ ζητήματα μειονοτήτων.

Τὰ γεγονότα ποὺ ἐκτυλίχθηκαν στὴ Θράκη (1912-1922) είχαν σὰν ἀποτέλεσμα νὰ προκληθούν δυσμενείς καταστάσεις.

Με βάση το βιβλίο του Δ.Α.Μαυρίδη "Από την Ιστορία της Θράκης 1875-1925" εξιστορείται και παρουσιάζεται η δραματική εγκατάλειψη, της Ανατολικής Θράκης τον Οκτώβριο του 1922, αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

28.09.1922 Υπογραφή της Συνθήκης των Μουδανιών. Αποχώρηση Έλληνα αντιπρόσωπου

30.09.1922 Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στην Αθήνα και αποδοχή της εκχώρησης της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία
02.10.1922 Αρχίζει η εγκατάλειψη της Ανατολικής Θράκης από τους Έλληνες
06.10.1922 Παραίτηση της Κυβέρνησης Λόυδ Τζωρτζ
20.10.1922 Συμπλήρωση της εγκατάλειψης της Ανατολικής Θράκης από τους
Έλληνες
11.11.1922 Αρχίζει η αποχώρηση των Ελλήνων από τη Θρακική Χερσόνησο
15.11.1922 Παράδοση της Ανατολικής Θράκης στους Τούρκους.

Ο Λόυδ Τζώρτζ κατά την ημέρα παραίτησης του, είπε, για την συνθήκη της Λωζάνης, με την οποίαν διατήρησαν οι Τούρκοι την Μ. Ασία, «..αποτελεί την αισχρότερη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», γιατί με αυτή παραδόθησαν «τα Άγια στους σκύλους και οι μαργαρίτες στα γουρούνια».

Δεν είναι μόνον οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί που λησμόνησαν (προς χάριν του κέρδους)την ιστορική αλήθεια και τις προγονικές ρήσεις, είναι και ορισμένοι Έλληνες που ξέχασαν την Γενοκτονία των Ελλήνων στην Μ. Ασία το 1922 (την μεγαλύτερη Γενοκτονία όλων των εποχών), τους βανδαλισμούς στην Πόλη το 1955, την Τραγωδία της Κύπρου από τις ορδές του Τουρκικού Αττίλα το 1974 και την συνεχιζόμενη Κατοχή, τις ιταμές παραβάσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τις απειλές χρήσεως βίας κ.ά.

Και παρ όλα αυτά πιστεύουν στην ουτοπία ότι οι Τούρκοι θα αλλάξουν ... όταν εισέλθουν στην Ε.Ε. Γιατί όμως, δεν άλλαξαν στο ΝΑΤΟ;

Η απώλεια της Ανατολικής Θράκης σημαίνει για την Ελλάδα την απομάκρυνσή της από τη θάλασσα της Προποντίδας και τον Εύξεινο Πόντο. Η παρουσία των Ελλ
Keywords
Τυχαία Θέματα