ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Αυτή η ερώτηση στοιχειώνει τον ύπνο μας τελευταία.
Έλληνες χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα. Έλληνες με την σημασία του όρου. Δηλαδή ανθρώπους φωτός. Φωτισμένους πολίτες που χρησιμοποιούν το μυαλό τους. Υπεύθυνους πολίτες που είναι έτοιμη να δεχθούν την ευθύνη που τους αναλογεί. Γιατί εμείς είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι φίλοι μου. Εμείς επιλέξαμε αυτές τις κυβερνήσεις. Εμείς ξεχάσαμε εντελώς (πολύ βολικά για τον....
υπερτροφικό εγωισμούλη μας) ότι στην φαρέτρα μας το σύνταγμα
εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν μας παραχωρεί και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Δεν υπάρχει λοιπόν η δικαιολογία όλοι ίδιοι είναι. Στην φύση κάθε ζώο (στα κοπάδια (αγέλες) ζώων) προσπαθεί να ηγηθεί προετοιμαζόμενο όσο καλύτερα μπορεί για την στιγμή που θα βοηθήσει την ιδιότυπη κοινωνία του να ευημερήσει. Εμείς αντιθέτως εκτός ότι επιλέξαμε (100% λανθασμένα) να μας κυβερνούν μετριότητες, δεν θυσιάσαμε τον χρόνο που ήταν απαραίτητος για την δική μας βελτίωση. Δεν μπορούσαμε να αντιπαραθέσουμε στην έλλειψη λογικών επιλογών, νέες δυνατότητες χρησιμοποιώντας το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Αρκεσθήκαμε στην εύκολη κριτική των μετρίων, μια κριτική στείρα που περισσότερο μοιάζει με γκρίνια πτωχών «τω πνεύματι».
Τώρα που τα χτυπήματα των καιροσκόπων απανθρώπων ταλανίζουν τον λαό μας και τις οικογένειές μας, αλλάξαμε άραγε μυαλά; Ξεκινήσαμε να βελτιώνουμε εαυτούς μέσω μελέτης και αυτοκριτικής; Μήπως ακόμα γκρινιάζουμε; Μήπως ακόμα δικαιολογούμαστε σαν μικρά παιδάκια δημοτικού; Η ώρα της κάλπης σχεδόν έφτασε. Φωνάζουμε ότι θέλουμε κάλπες. Είμαστε έτοιμοι να εκλέξουμε και να εκλεγούμε; Διότι όλοι οι υποψήφιοι που βλέπω διακρίνονται κυρίως για την άκρα εγωπάθεια που τους διακρίνει! Φαντάζεσθε τι θα επακολουθήσει τα επόμενα 4 χρόνια αν επιλέξουμε μετρίους; (Η εγωπάθεια είναι αντιστρόφως ανάλογη με την υπολογιστική ισχύ) Χρειάστηκε μόνο δυόμισι χρόνια το παιδί «θαύμα» (ΓΑΠ) να μας φέρει στην θέση πρώην ανατολικού κράτους. Αν η επιλογή μας θα είναι λάθος θα χρειαστεί να ματώσει πολύ ο λαός μας για να περισώσει κάτι. Τα θύματα θα μπορούσατε να είμαστε εμείς οι ίδιοι ή ακόμη χειρότερα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν είναι πιο εύκολο να πέσουμε με τα μούτρα στην μελέτη την αυτοκριτική και την βελτίωση του τρόπου σκέψης μας τώρα όσο είναι καιρός; Έχουμε ακόμα μια δημοκρατία που παρέχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Με αγάπη
Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης Κατερίνη 18/03/2012
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα