ΤΙ ΕΠΑΘΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΘΕΕ ΜΟΥ...

Σημερα πρωι κανοντας βολτα σε ορεινο τμημα της βορειου ελλαδος διπλα σε ενα απο τα κοκοτραχηλα βουνα μας..ενιωσα αν και δεκεμβρης ο ηλιος να με καιει το προσωπο..Αμεσως εβγαλα μια φωτογραφια και εκεινη την στιγμη μου ηρθε...και αναρωτηθηκα
''Κατσε ρε συ αυτος δεν ειναι ο ιδιος ηλιος που εκαιγε το προσωπο του γερου του μορια στην επανασταση??Αυτος δεν ειναι ο ιδιος Ηλιος που ελουζε τα βουνα της μανης και εδινε εναυσμα στην....
Μωραιτικη κλεφτουρια να χτυπησει τον ζυγο?? δεν ειναι ο ιδιος Ηλιος που εκαιγε το καταρτι του ''Αγαμεμνων'' του πλοιυ της μπουμπουλινας μας???Ο ιδιος Ηλιος που ξυπνουσε τους παππουδες στην πινδο και βουνα της μακεδονιας μας στο Επος του 40???
Οντως αυτος ειναι..μεσα σε πεντα λεπτα το μυαλο μου ταξιδεψε σε ολη την ενδοξη αυτη χωρα που σημερα απο δυση εως την ανατολη εχει βαλει ρουχα πενθιμα και εχει παραδοθει στον ξενο ζυγο με καταδικασμενους σε θανατο ολους τους Ελληνες.
Ο εχθρος γνωστος.Εμεις ομως τι κανουμε.Οπως και οι προγονοι μας και εμεις απο το χωμα ηρθαμε και στο χωμα θα καταληξουμε,αλλα ολες αυτες οι μαγικες στιγμες της ανδριοσυνης και της παλικαριας των Ελληνων..θα περιφερονται αναμεσα μας..η ιστορια δεν ξεγραφεται ,ισως επαναλαμβανεται ..αλλα τιποτα δεν μπορει να μας κανει να αρνηθουμε ΟΣΟΙ απο εμας νιωθουν ελληνες να παραμεινουν ελληνες.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν'' ετυχε ''να γεννηθω ΕΛΛΗΝΑΣ....

Αναγνώστης
Keywords
Τυχαία Θέματα