Τι κρύβει η συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου;

Η ανακοίνωση της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο προεδρικό μέγαρο αναζωπυρώνει διάφορα σενάρια, όχι πάντως, της άμεσης προσφυγής στην κάλπη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου θα γίνει άτυπο υπουργικό συμβούλιο και θα χρησιμοποιηθούν ξανά δραματικοί τόνοι για να μην καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα, και....
πάντως προτού πάει ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, θα ζητήσει συνάντηση
με τους πολιτικούς αρχηγούς. Το πιο πιθανό είναι να τους δει στο Μαξίμου, τον καθένα ξεχωριστά, εκτός κι αν η αυριανή συνάντηση με τον Πρόεδρο βγάλει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Η κυβέρνηση, με την πλάτη στον τοίχο, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε θα ξαναπαίξει το δραματικό σήριαλ της καταστροφής της χώρας αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

Όμως, τα μαντάτα από το εξωτερικό δεν είναι καλά, οπότε η ψηφοφορία της Πέμπτης ίσως ξεπερνιέται από τις εξελίξεις. Οι πληροφορίες ότι ο Ακερμαν συζητά κούρεμα πάνω από 50% έχει προκαλέσει πανικό, εξ’ ου και η συνάντηση ΠαπανδρέουΒενιζέλου αργά το βράδυ στη Βουλή.

Στην κυβέρνηση επιτέλους κατάλαβαν, αργά όμως, ότι ένα μεγάλο κούρεμα θα διαλύσει τα πάντα στη χώρα. Επρεπε να βγουν οι τραπεζίτες και με κραυγή αγωνίας να πουν ότι δεν αντέχουν μεγάλο haircut για να ξυπνήσει ο Βενιζέλος.

Όμως, αν οι Ευρωπαίοι το έχουν πάρει απόφαση, δύσκολα θα αλλάξει η απόφασή τους. Γι’ αυτό και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από την επόμενη Κυριακή, αν η απόφαση είναι κακή.

Αν και κάποιες τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής δε θα βγουν οι σπουδαίες ειδήσεις, δε θα ξεκαθαριστεί το ύψος του κουρέματος, αλλά θα καθοριστεί το πλαίσιο που θα κινηθούν οι Ευρωπαίοι.

http://www.antinews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα