Τι λένε σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα

Για μια ακόμη μέρα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία.

Στο BBC, πρώτο θέμα είναι η ελληνική αντιπολίτευση. Κάνει λόγο για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, και χαρακτηρίζει επικίνδυνο τον Πρωθυπουργό. Ακόμη γίνονται αναφορές για το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου,
που πιθανολογείται πως θα ηγηθεί του....
νέου κυβερνητικού σχηματισμού.

Η εφημερίδα New York Times, βγήκε με τον τίτλο «Η πολιτική αβεβαιότητα παρατείνεται στην Ελλάδα». Όπως γράφει η εφημερίδα, σημασία για τους ευρωπαίους έχει να λυθεί το ζήτημα της Ελλάδας, ώστε να δοθεί χρόνος για την Ιταλία, ώστε να μην βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, η γειτονική χώρα.

O Guardian, δίνει μια πιο ζοφερή εικόνα για την χώρα μας γράφοντας για «Χάος στην Ελλάδα εν μέσω μάχης για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει τις αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονται στην χώρα μας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στον Independent, έχει σαν πρώτο θέμα το Ιταλικό πρόβλημα και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γράφοντας χαρακτηριστικά «θα εμπιστευόσασταν αυτόν τον άνδρα για να σώσει όλους εμάς από την καταστροφή;»

Φαίνεται πως μετά την συστημική κρίση στην ευρωζώνη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, διαπιστώνουν πως η κρίση πλήττει και τους Πρωθυπουργούς, αν αναλογιστεί κανείς στην δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τους ανίκανους και επικίνδυνους.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα