Τι σημαίνει η αποχώρηση Βορίδη για τον δεξιό – κεντροδεξιό χώρο

Ευρύτερες ανακατατάξεις στον δεξιό – κεντροδεξιό χώρο πυροδοτεί όχι τόσο η παραίτηση Βορίδη από την κυβέρνηση όσο η αναμενόμενη απομάκρυνσή του από τον ΛΑΟΣ. Η τελευταία αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα μόνο κομμάτι στο παζλ της αλλαγής του σκηνικού που αναμένεται να ακολουθήσει και την οποία αποκαλύπτει το diktionews.gr.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ενταθεί οι....
επαφές μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τόσο με την Ντόρα Μπακογιάννη
όσο και τον Μάκη Βορίδη. Τα στελέχη αυτά βρίσκονται ήδη σε διάσταση απόψεων με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, κατ' αυτούς, φέρεται να είναι απομονωμένος μέσα στο κόμμα του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του diktionews.gr στις εξελίξεις αυτές έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κάτι βέβαια που ελάχιστοι επιθυμούν να γίνει γνωστό. Στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τα γεγονότα, τα οποία εξελίσσονται ερήμην των στελεχών που παραμένουν πιστά στον κ. Σαμαρά, παρακολουθούνται με έκδηλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό αλλά και αμηχανία.

«Η αρχή του τέλους για τη δεξιά – κεντροδεξιά όπως την ξέραμε έχει συντελεσθεί» ήταν τα λόγια «γαλάζιων» στελεχών όταν ρωτήθηκαν σχετικά από το diktionews.gr. Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι «υπό συνθήκες ο Μάκης μπορεί να περάσει την πόρτα των κεντρικών γραφείων της ΝΔ, αλλά όχι άμεσα».

Αυτή η φράση κρύβει, ίσως, την πραγματική διάσταση της πορείας της κεντροδεξιάς παράταξης. Λίγο αργότερα από πολιτικούς κύκλους επισημαινόταν ότι μπορεί ο Βορίδης να παραιτήθηκε από την κυβέρνηση όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος έκανε σαφές ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν θέση όσοι δεν ψηφίσουν το νέο μνημόνιο.

Κάτι όμως το οποίο δεν ισχύει για τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη οι οποίοι δήλωσαν ότι θα το ψηφίσουν έστω κι αν δεν είναι υπουργοί. Σε ό,τι αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εμφανίζεται ως συνοδοιπόρος του Μ. Βορίδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκφράσει φόβους για την «ανταρσία».

Όπως γίνεται κατανοητό η κατάσταση είναι η χειρότερη δυνατή για τον δεξιό – κεντροδεξιό χώρο και οι ανακατατάξεις είναι κάτι περισσότερο από δεδομένες. «Περιμέναμε να διαλυθεί πρώτο το ΠΑΣΟΚ αλλά φαίνεται ότι τα θραύσματα της πολιτικής έκρηξης που προκάλεσε στο πολιτικό σύστημα το μνημόνιο πετάχτηκαν πρώτα προς τα... δεξιά» παρατήρησαν στο diktionews.gr πολιτικοί αναλυτές.

http://diktionews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα