Τι συμβαίνει με την τροπολογία που χαρίζει 80% πρόστιμα σε Μουσουλμάνους και δεν μιλάει κανείς;

To πολιτικό μας σύστημα προσποιείται ότι δεν βλέπει τη χιονοστιβάδα διαμαρτυριών που προκάλεσε στο διαδίκτυο η αποκάλυψη-βόμβα των AegeanTimes.gr

Αθανάσιος Τσίγκας

Στην πρωτοσέλιδη έκδοση της 30ης Απριλίου 2012, στην προσπάθειά μας για να αφυπνίσουμε τους κοιμώμενους (ηθελημένα και μη) Έλληνες Βουλευτές του Κοινοβουλίου, ενημερώνοντας παράλληλα και τους .....
Έλληνες πολίτες, αναρτήσαμε ένα άρθρο που αναφερόταν στην προώθηση τροπολογίας που απαλλάσσει σε ύψος 80% την μειονότητα της Θράκης, από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα στην διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων
κατασκευών [Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της 30/4 ΕΔΩ].

Το εν λόγω άρθρο, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε χιονοστιβάδα διαμαρτυριών, όχι μόνο από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, αλλά σε χρόνο ρεκόρ, κοινοποιήθηκε στα πέρατα των απανταχού Ελλήνων, μέσω διαδικτύου. Εκατοντάδες ιστοσελίδες, με πρωτοσέλιδες αναρτήσεις βοήθησαν στην εξάπλωση της σοβαρότατης είδησης.

Ορισμένες μάλιστα που θέλουν να κατατάσσουν τον εαυτό τους στις ... σοβαρές ιστοσελίδες, οικειοποιήθηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ την είδηση, δίχως να αναφέρουν ως πηγή την ιστοσελίδα μας)

Το παραπάνω άρθρο παράλληλα, κοινοποιήθηκε σε πολλούς Βουλευτές του Κοινοβουλίου (που ίσως λόγω ... φόρτου εργασίας και προώθησης νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα, δεν αντιλήφθηκαν την κατάφωρη αδικία σε βάρος Ελλήνων πολιτών).

Η όλη διαδικασία γνωστοποίησης της κατάφωρης αυτής καταπάτησης του άρθρου 4, παράγραφος 1 του Συντάγματος (περί ισότητας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών), όλο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αφορούσε σε προσωπικές μου επαφές με βουλευτές διαφορετικών κομματικών αποχρώσεων, προσωπικές μου επαφές με δημοσιογράφους αιχμής (αφού θεωρήσαμε ότι η φωνή τους θα έπιανε τόπο.

Δυστυχώς όμως, το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όχι μόνο νοσεί, αλλά επίσης δυστυχώς βρίσκετε σε πλήρη αποσύνθεση. Το αναφέρω αυτό, διότι, σε όποιους βουλευτές και να μίλησα, η απάντηση ήταν περίπου ίδια :

«Αναγνωρίζουμε την αδικία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Είναι ειλημμένη απόφαση, στηρίζεται από άλλες δυνάμεις και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου να διαμαρτυρηθούμε, αλλά δυστυχώς στηρίζεται η τροπολογία από άλλους συναδέλφους».

Μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Ελληνικό κοινοβούλιο, στις 29 Μαρτίου 2012, δεν τοποθετήθηκε κανείς (μα κανείς βουλευτής) στην ουσία της υπόθεσης (στο χάρισμα δηλαδή των προστίμων 80%), αλλά οι μόνες αναφορές που έγιναν (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ΄, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012), ήταν :

Από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, κ. Ηλία Πολατίδη (Βουλευτή Σερρών),οποίος ανέφερε επί λεξί για το ζήτημα:

«Αυτό που έχετε κάνει με το άρθρο 29 -που το μετατρέψατε σε άρθρο 27 παράγραφος 4- δεν είναι ένα τέτοιο ρουσφέτι; Με αυτό τον τρόπο ένα καταρχήν σωστό νομοθέτημα, που το
Keywords
Τυχαία Θέματα