Την ώρα που όλοι μας βιώνουμε την μείωση στο εισόδημά μας, κάποια άλλα πρόσωπα αυξάνουν τα έσοδά τους λαμβάνοντας χρήματα από το δημόσιο!

Άραγε, αν αρπάξω μία κάμερα και ένα μικρόφωνο και βγω στους δρόμους ρωτώντας ποια είναι αυτά τα πρόσωπα, θα μου απαντήσει κανείς ποια είναι;

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πιστέυω ότι το 99% (για να μην πω το 100%) από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, έχετε λανθασμένα πρόσωπα μέσα στο μυαλό σας.

Για αυτό πριν πατήσετε το , διαβάστε ξανά και προσεκτικά το τίτλο της...
ανάρτησης και μετά προχωρήστε παρακάτω.

Τα πρόσωπα αυτά είναι: τα νομικά πρόσωπα, οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι Μ.Κ.Ο.

Πόσοι σύλλογοι σφραγίδες υπάρχουν που λαμβάνουν επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ από τα δημόσια
ταμεία εκμεταλευόμενοι απλώς ότι το καταστατικό τους έχει επικυρωθεί από τις δικαστικές αρχές;

Ποιος έλεγχος ασκείται από εκεί και πέρα από τις αντιπεριφέρειες της χώρας (πρώην νομαρχίες) οι οποίες ασκούν τον έλεγχο της τήρησης του καταστατικού και της λειτουργίας των συλλόγων σωματείων κλπ;

Ποια Δ.Ο.Υ. ή Σ.Δ.Ο.Ε. έκανε έλεγχο στα οικονομικά του κάθε συλλόγου;

Υπάρχουν πρακτικά των Δ.Σ. Των συλλόγων που να ορίζουν τις δαπάνες τους; (δηλαδή για να αγοραστεί π.χ. Μια ανθοδέσμη ή ένα έπαθλο για βράβευση κάποιου προσώπου, θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ.)

Υπάρχουν δημοσιευμένες ανακοινώσεις σε εφημερίδες για τις αρχαιρεσίες των συλλόγων αυτών;

Τηρείται το αρχείο με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών για αρχαιρεσίες ή των γενικών συνελεύσεων;

Καταχωρούνται στα μητρώα της αντιπεριφέρειας οι μεταβολές των συνθέσεων Δ.Σ των συλλόγων αυτών;

Έχουν Α.Φ.Μ. Οι σύλλογοι αυτοί;

κλπ κλπ κλπ.................κλπ

Επίσης υπάρχουν πολλά ερωτήματα όπως ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που διέπει τις Μ.Κ.Ο. που ξεφυτρώνουν συνέχεια σαν τα μανιτάρια και το πιο φοβερό από όλα είναι να βλέπεις Μ.Κ.Ο ή συλλόγους με τον ίδιο σκοπό!! Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια περιοχή με το όνομα Χ και σε αυτή τη περιοχή λειτουργούν οι εξής σύλλογοι: Πολιτιστικός σύλλογος η Χ, Πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος οι κάτοικοι της Χ, Σωματείο – λέσχη οι Φίλοι της Χ κλπ. Δηλαδή σύλλογοι σωματεία με τον ίδιο ακριβώς σκοπό αλλά γιατί άραγε διαιρούμενο σε πολλά κομμάτια;

Πόσες Μ.Κ.Ο. Λαμβάνουν από το ΕΣΠΑ χρήματα για εξυπηρέτηση και οφέλη πολιτικών σχηματισμών που τις στηρίζουν ή που πιθανόν να χρηματοδοτούνται από τις Μ.Κ.Ο. Και τους συλλόγους σωματεία φαντάσματα!

ΝΑΙ! Όχι σύλλογοι σφραγίδες, αλλά φαντάσματα που όταν θυμούνται ζωντανεύουν και παρουσιάζονται ως δήθεν κινήματα κατά της φτώχειας, και της οικονομικής κρίσης, αλλά δεν μας παρουσίασαν ποτέ ποια ήταν η σύνθεση των Δ.Σ. τους, ποια η δράση τους εκτός από τη μέρα που εμφανίζονται κοκ.

Θα μπορούσα να γράψω χιλιάδες παραγράφους που αφορούν αυτούς τους συλλόγους σφραγίδες – φαντάσματα (ή αλλιώς φερέφωνα της κάθε κομματικής κίνησης, της κονόμας και της χρηματοδότησης διαφόρων δραστηριοτήτων), δεν θα το κάνω!

Θα επανέλθω όμως...

http://www.tsiapis.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα