Τινάζεται στον «αέρα» το rollover των ελληνικών ομολόγων

Η Deutsche Bank, η BNP Paribas και η HSBC, που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων ύψους 135 δισ. ευρώ αναμένεται μέχρι αύριο να καταγγείλουν τη σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr.

Αιτία της πολύ αρνητικής αυτής εξέλιξης είναι κάποιες διαπραγματεύσεις,
τις οποίες πραγματοποίησε ο....
επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου –το περιεχόμενο των οποίων είναι αμφίβολο κατά πόσο γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος- οι οποίες οδηγούν τις τρεις τράπεζες να καταγγείλουν τη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο και να «τιναχθεί στον αέρα» η ανταλλαγή ομολόγων.

Εφόσον αυτό συμβεί αύριο, όπως προεξοφλείται, το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, αλλά και το ασαφές περιβάλλον σε σχέση με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου -μετά την εμπλοκή των εγγυήσεων προς τη Φιλανδία- θα έχει ολοκληρωθεί μία καθόλα καταστροφική εικόνα για την Ελλάδα…

Τι ελληνικά ομόλογα έχουν στην κατοχή τους

Οι παραπάνω τράπεζες είναι από τις μεγαλύτερες που είναι να συμμετέχουν στην διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Συγκεκριμένα η Deutsche Bank υπολογίζεται ότι έχει στην κατοχή της συνολικά 1,6 δις. ευρώ κρατικά ελληνικά ομόλογα, η HSBC 1,5 δις. ευρώ και η BNP Paribas 5 δις ευρώ .

Από την συμμετοχή τους στο PSI, οι απώλειες των ιδιωτών ομολογιούχων υπολογίζεται από 8% έως και 21%.

Ο Γιόζεφ Ακερμαν μάλιστα εκτός από επικεφαλής της DB είναι ένας από τους ανθρώπους που συμβούλεψε την αρμόδια επιτροπή για την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, έχοντας ρόλο κλειδί.

Μάλιστα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα μείωσε κατά 70% την έκθεση σε ομόλογα Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας που κατείχε στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μενέλαος Τασιόπουλος

http://www.newscode.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα