Τίποτα δεν θα θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ! Λύστε τα χέρια του Βαγγέλη Βενιζέλου

Όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν θα θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου από το 81 και μετά με κάποια Νεοδημοκρατικά διαλείμματα. Ένα κόμμα που μπορεί να συνέβαλε στα πρώτα του χρόνια σε ένα εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, σε μια ανακατανομή του πλούτου προς φτωχότερες τάξεις και σε εδραίωση πιο προοδευτικών αντιλήψεων (καθιέρωση πολιτικού γάμου, κατάργηση της προίκας κλπ) ωστόσο με τις.....
επιλογές του σε οικονομικό επίπεδο αποτέλεσε την πηγή των κακών και
μας έβαλε στις ράγες μιας αδιέξοδης πορείας.
Ένα υπερδιογκομένο δημόσιο, κλαδικές ,πρασινοφορουροί και το αλήστου μνήμης ιδεολόγημα περί δημοκρατικής παράταξης, λες και οι υπόλοιποι Έλληνες που ψήφιζαν άλλα κόμματα δεν ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία δημοκράτες. Έτσι δημιούργησε ένα απίστευτα μεγάλο κομματικό στρατό σε κάθε δημόσια υπηρεσία (απόδειξη ο θρίαμβος των κάθε ΠΑΣΚΕ σχεδόν σε όλους τους δημόσιους φορείς, ΔΕΚΟ κλπ ) όλοι αυτοί με επίφαση ένα ψευτοσοσιαλισμό και λόγια πέρι προοδευτισμού και στην πορεία εκσυγχρονισμού αποτέλεσαν ότι πιο στρεβλό υπήρξε στην Ελληνική κοινωνία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες.

Φυσικά η Νέα Δημοκρατία και οι δεξιοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού όταν αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση προσπαθούσαν απλά να διαχειριστούν αυτό το σάπιο μοντέλο και όσο μπορούσαν να μην έχουν απέναντι αυτό το σύστημα των συνδικαλιστών, κι όλου του παρασιτικού ιδιωτικού τομέα που είχε στηθεί γύρω από αυτό. Γι αυτό όλοι οι ανεξάρτητοι παρατηρητές μιλούν για τεράστιες ευθύνες του δικομματισμού για την κατάντια της χώρας.

Ωστόσο σήμερα με την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την δραματική οικονομική συγκυρία την οποία διόγκωσε η προηγούμενη ηγετική ομάδα του κινήματος με επικεφαλής τον αλήστου μνήμης Παπανδρέου και την παρέα του το ΠΑΣΟΚ δείχνει να χάνει πολύ μεγάλο μέρος της επιρροής του στην κοινωνία. Λίγοι είναι πια οι πιστοί ψηφοφόροι του.

Όμως οι δημοσκοπήσεις λένε ότι βρίσκεται περίπου στο 15% που σημαίνει ότι αν αυτό είναι αλήθεια το πιο πιθανό είναι στις εκλογές να έχει ένα ποσοστό 20-22% λόγω της αναμενόμενης αύξησης συσπείρωσης που παρουσιάζουν πάντα τα μεγάλα κόμματα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές .

Με βάση αυτό το δεδομένο είναι κρίσιμο οι ψηφοφόροι που θα επιλέξουν ΠΑΣΟΚ κινούμενοι σε ιδεολογικό πλαίσιο, και ενδιαφέρονται για την εξυγίανση του μεγάλου αυτού κόμματος προς την πορεία της μετάλλαξης του σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα έχουν στα χέρια τους την δυνατότητα να στείλουν σπίτι τους τα μεγάλα βαρίδια της παράταξής τους , επαγγελματίες πολιτικούς που γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν πολιτικά δημιουργώντας και στηρίζοντας το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Ήδη ο Πάγκαλος κι ορισμένοι άλλοι αποσύρθηκαν οικειοθελώς . Τους υπόλοιπους ας τους αποσύρει ο ίδιος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Στην Α΄Αθήνας όλα δείχνουν ότι θα εκλεγούν μόνο 3 υποψήφιοι. Είναι κομβικής σημασίας γ
Keywords
Τυχαία Θέματα