Της συνιστώσας... το ανάγνωσμα !

ΕΛΕΩ ΤΟΥ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

«Εάν δεν υπήρχε ο Ανδρέας, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας», είχε πει ο Γιώργος Κατσιφάρας για να περιγράψει τη δυναμική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου,
ο οποίος κατέστησε το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας και σχημάτισε την πρώτη του κυβέρνηση με άγνωστα στην πολιτική ζωή στελέχη.

Οι πολίτες του 1981 θα αισθάνονταν αμηχανία απέναντι στο ρεύμα Παπανδρέου με...
τους άγνωστους τριγύρω του. Αμηχανία αισθάνονται οι πολίτες και σήμερα με το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν οφείλεται στην προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά στην ανάγκη έκφρασης της αγανάκτησης και της οργής.

Γιατί, όπως θα καταλάβει ο αναγνώστης που θα διαβάσει το παρακείμενο ρεπορτάζ, η ομοιότητα του χθες από το σήμερα βρίσκεται μόνο στον «άγνωστο X» που είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τότε ήταν οι συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου. Εν προκειμένω υπάρχει ένα στοιχείο, μία. συνιστώσα θα λέγαμε, που κάνει τη διαφορά: η πανσπερμία των απόψεων, των θέσεων και των προτάσεων που διατυπώνουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούν πολιτική «Bαβέλ».
Προσθέστε ότι μέσα στην ηγεσία του νεόκοπου κόμματος (γιατί μέχρι πρότινος ήταν απλώς ένας πολιτικός σχηματισμός, ένα μόρφωμα) βρίσκονται πρόσωπα που έχουν υπερασπιστεί τη «17 Νοέμβρη» ή έχουν διατυπώσει απόψεις για την ονομασία της Δημοκρατίας των Σκοπίων που κινούνται αντίθετα από την εθνική γραμμή. Και αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, όπως κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της καταγγελίας του Μνημονίου ή της διαγραφής του χρέους.

Οι σωματοφύλακες του ΣΥΡΙΖΑ

Και ξαφνικά εγένετο κόμμα... Ελέω του μπόνους των πενήντα εδρών στην περίπτωση εκείνη που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, τα πειράματα έλαβαν τέλος, οι συνιστώσες έσκυψαν το κεφάλι, όλοι έβαλαν νερό στο κρασί τους και τυπικά τουλάχιστον ενώθηκαν κάτω από μια κομματική ταυτότητα.

Βέβαια σε ένα τέτοιο κόμμα ποτέ μην αναζητήσουμε το μεγάλο αφεντικό. Και πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, όταν ο καθένας κουβαλά την ιστορία του και σήμερα απλά βρίσκονται όλοι μαζί για... ιερό σκοπό!
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το νέο κόμμα διοικείται από... επιτροπή! Πρόεδρός της ο Αλέξης και άλλοι 18 γύρω από το τραπέζι. Ποιοι όμως είναι αυτοί;
Φυσικά, ο Αλέξης Τρίπρας συστάσεις δεν χρειάζεται. Ανδρώθηκε μέσα στον ΣΥΝ, ανέλαβε την προεδρία του, κόντεψε να τινάξει το κόμμα στον αέρα και σήμερα κάνει την Ευρώπη να. τρέμει.

Συστάσεις φυσικά δεν χρειάζεται ούτε ο Μανώλης Γλέζος. Επίσημα εκφράζει τους Ενεργούς Πολίτες. Επί της ουσίας είναι το μυαλό του, μόνος του και η ιστορία του. Λειτούργησε ως σύμβολο συσπείρωσης και ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επαναστατικός όμως χαρακτήρας του κάνει πολλούς να κρατούν την ανάσα τους, όταν εκείνος ανοίγει το στό
Keywords
Τυχαία Θέματα