Το χάος με την Κοινωφελή Εργασία

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο σχέδιο που έχει προωθήσει το υπουργείο Εργασίας για την Κοινωφελή Εργασία.. Ένα σχέδιο που θα δώσει "εργασία" σε 55.000 ανέργους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.
Τα κομματικά παιχνίδια και η προχειρότητα του υπουργείο έχει καθυστερήσει δραματικά το....
πρόγραμμα, ενώ πλέον, αμφισβειτείται ευθέως και η νομιμότητα του, καθώς οι διαμαρτυρίες εργατολόγων και συνδικαλιστών πάνε και έρχονται..

Την ίδια ώρα το ΑΣΕΠ αν και έχει αποφασίσει να στηρίξει την προσπάθεια του
υπουργείου, διαστάζει να "παίξει" με τις Μ.Κ.Ο, οι οποίες θα λάβουν και ένα 5% επί του μισθολογικού κόστου; για τα λειτουργικά τους έξοδα . Μέχρι στιγμής, έχει βγει στην επιφάνεια ότι πολιτικοί, στελέχη πολιτικών γραφείων, ακόμη και δημοσιογράφοι έχουν εμπλακεί με Μ.Κ.Ο , άρα και με το εν λόγω πρόγραμμα. Το θέμα είναι τι θα κάνει το υπουργείο, για να σταματήσει το εμπόρειο ψήφων; Θα πάρει αποφάσεις για να υπάρξει διαφάνεια στην επιλογή των Μ.Κ.Ο που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και πως θα εμπλακεί το ΑΣΕΠ, από την στιγμή που μιλάμε για σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσιου τομέα.
Μάλιστα, το θέμα έχει οδηγηθεί, μέσω ερωτήσης, και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μιλώντας στη Βουλή επί της ερώτησης που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της Ν.Δ, ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στις πολλές καταγγελίες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα για «λίστες κομματικών φίλων» που έχουν ανοίξει σε βουλευτικά γραφεία, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα είναι μικρής διάρκειας (5 μήνες), με αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό, με ασαφή κριτήρια συμμετοχής και με ακόμα πιο «θολές» διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων. Ακόμη , ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. συμπλήρωσε :«Με απλά λόγια πρόκειται για μία κακέκτυπη επανάληψη των stage» επισημαινοντας πως "το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει στο πρόγραμμα τις ΜΚΟ, τις οποίες, κατά τα άλλα, απαγόρευσε την χρηματοδότηση τους και τις κατέστησε ύποπτες και ελεγκτές."

http://newsport.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα