Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας

Μήπως η Ελλάδα πρέπει να πάρει το δρόμο της Αργεντινής;
Όποτε εμείς οι Αργεντίνοι παρακολουθούμε τα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα, θυμόμαστε όλα όσα πάθαμε και οι ίδιοι το 2001 και το 2002...

Πριν από δέκα χρόνια, η χώρα μας κατέρρευσε από ταχρέη, με αποτέλεσμα την κοινωνική αναστάτωση, τιςδιαδηλώσεις, και τις....
συγκρούσεις με την αστυνομία.
Λίγο πριν η χώρα εκραγεί, ο τότε πρόεδρος Fernando de la Rúa, που αναγκάστηκε σε παραίτηση, είχε
ορίσει υπουργό Οικονομικών τον φίλο των τραπεζιτών, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, και κολλητό των Rockefeller και Soros, τον Domingo Cavallo.
Τον αρχιτέκτονα της πολιτικής και οικονομικής παράδοσης της χώρας μας στουςΑγγλοαμερικάνους, όταν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, και Οικονομικών, στη κυβέρνηση του Carlos Menem, την δεκαετία του ’90. Οι δυο αυτοί άνδρες προχώρησαν σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και απορυθμίσεις, και καταχρέωσαν την χώρα, τριπλασιάζοντας το δημόσιο χρέος μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.
Το σχέδιο τους ήταν να ετοιμάσουν το έδαφος για την κατάρρευση της Αργεντινής, και τηνκατάληψή της από τους τραπεζίτες. Έτσι, το 2001, ο Cavallo επέστρεψε για να ολοκληρώσει το έργο του.
Τον Δεκέμβριο του 2001, η Αργεντινή είχε τέσσερις (!) προέδρους μέσα σε μια μόνο εβδομάδα. Ο ένας απ’ αυτούς, έκανε και κάτι σωστό: Κήρυξε επίσημη χρεοκοπία.
Ακολούθησε το χάος. Οι διεθνείς τραπεζίτες, και το ΔΝΤ έκαναν ότι μπορούσαν για να μας γονατίσουν. Τα παπαγαλάκια των διεθνών ΜΜΕ μιλούσαν για κάθε είδους επερχόμενηκαταστροφή. Η χώρα μας απομονώθηκε από τον υπόλοιπο κόσμο.
Όσο όμως άσχημη κι αν ήταν η κατάσταση, ήταν πολύ καλύτερη από το να εξαρτόμαστε από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την αμερικανική κεντρική τράπεζα, κλπ. Καλύτερα μόνοι μας, παρά με τους τραπεζικούς γύπες πάνω από το κουφάρι μας.
Το 2002 το ΑΕΠ έπεσε κατά 40%, η ανεργία έφτασε στο 30%, και το 50% του πληθυσμού φτώχυνε. Η υποτίμηση του νομίσματος μας ήταν δραματική. Μέσα σε μια νύχτα το πέσο πήγε από το 1/$1 στα 4/$1 . Ακόμη κι αυτοί που είχαν καταθέσεις σε δολάρια, αναγκάστηκαν από την κυβέρνηση να τις μετατρέψουν σε πέσο, με ισοτιμία 1.40/$1.
Ποιο ήταν το λάθος της κυβέρνησης; Στο διάστημα πριν τη κατάρρευση, υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και τω διεθνών τραπεζών, εφαρμόζοντας συνταγές που οδήγησαν στην κατάρρευση. Η χώρα δανείζονταν περισσότερα από όσα μπορούσε να αποπληρώσει. Και οι τράπεζες το γνώριζαν. Όλες οι κυβερνήσεις έπαιζαν το παιχνίδι των τραπεζιτών, συσσωρεύοντας χρέη με τεράστια επιτόκια.
Σήμερα, τα ίδια όρνια περιτριγυρίζουν και την Ελλάδα, μια χώρα που αντιμετωπίζει τις ίδιες με την Αργεντινή του 2001 επιλογές. Ή διατηρεί την εθνική της κυριαρχία, ή παραδίδεται άνευ όρων στους γυπαετούς της τρόικας, που εργάζονται για τις τράπεζες, και όχι για τους λαούς.
Έτσι, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η παρουσία του Λ. Παπαδήμου στο τιμόνι της Ελλάδας. Ενός ανθρώπου που έχει στενές σχέσεις με την Τριμελή Επιτροπή, και τους Rockefeller και Soros, και που κάνει τα ίδια που έκανε κάποτε και ο Cava
Keywords
Τυχαία Θέματα