ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…

Η ομολογουμένως ανθελληνική στάση των κατεστημένων κυβερνήσεων, κομμάτων, ΜΜΕ και «διανοουμένων» της παραπαίουσας νεοελληνικής πραγματικότητας, έφεραν στο προσκήνιο το εθνικιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Η νεοκουλτούρα των αριστεριστών, των νεοταξιτών και των δήθεν προοδευτικών, ενεργοποίησε τους μηχανισμούς ανάδρασης και αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού. Αυτό, τους προκάλεσε τρόμο και πανικό. Πίστευαν ότι ο αγώνας τους για τον....
αφελληνισμό του Γένους θα έδραττε καρπούς και, επιτέλους το εθνικό κράτος των Ελλήνων, θα γκρεμιζόταν αμαχητί!
Το κόμμα των Χρυσαυγιτών αναδείχθηκε από το 7% των ψηφοφόρων, πράγμα πρωτόγνωρο για την νεοελληνική πραγματικότητα των αριστεριζόντων Ελλήνων…και μάλιστα χωρίς την υποστήριξη και προβολή των ΜΜΕ.
Ποιο είναι όμως το κόμμα της Χρυσής Αυγής; Το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα - Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1985 από τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ. Ξεκινά επισήμως την δημόσια δράση της το 1993, συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας. Σύμβολό της έχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο, ο οποίος συμβολίζει τηνισορροπία (αλληλοσυμπλήρωση) μέσα από την συνύπαρξη των αντιθέτων. Ο χαιρετισμός της είναι η ανάταση της δεξιάς χειρός μπροστά, όμοιος με αυτόν του Μακεδονικού στρατού του Μ. Αλεξάνδρου, των Ρωμαίων και τελευταίως του Γ’ Ράιχ και των Ιταλών φασιστών.

Τι σχέση έχει με το «Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of GoldenDawn); Αν και το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, έχει πάψει να υπάρχει από τις αρχές του 1900 και οι διασπασμένες ομάδες του έπαψαν και αυτές να λειτουργούν περίπου το 1950 (Fellowship of the Rosy Cross, Holly Order of Golden Dawn, Alpha-Omega), κάποιοι νοσταλγοί φαίνεται πως θέλησαν να την αναβιώσουν, αλλά μόνο ως προς το όνομα, ίσως! Το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, ήταν ένα ροδοσταυρικού-τεκτονικού τύπου αποκρυφιστικό-σατανιστικό μυητικό τάγμα, από το οποίο εκπορεύτηκε και η «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft). Σε αυτήν μυήθηκε και ο Χίτλερ! Να έχει άραγε σχέση η ιστορία αυτή, με το κόμμα της Χρυσής Αυγής; Να είναι συνέχειά της ως προς το αποκρυφιστικό της περιεχόμενο, ή απλά ως προς το ιδεολογικό της παράγωγο του τευτονοεθικισμού; Υπάρχουν κάποια ενδεικτικά στοιχεία για το πρώτο:
-Ποίημα του Μιχαλολιάκου που αναφέρεται σε επίκληση αιματηρής ανθρωποθυσίας σε δαιμονική δύναμη (Παν):
O ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ
Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος
Σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία
Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός,
Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν.
Ώρα του δειλινού, το σκότος ανατέλλει
Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι
οι ποιητές ξυπνούνε,
Ηδονικά με βλέμμα κόκκινο, θολό τυραγνισμένο
Μια κίτρινη σελήνη που προβάλλει αντικρύζουν
Και τα στοιχειά της νύχτας ξαναζούνε
Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες.
Και αυτός στην μέση του ναού,
Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας,
Στο βάθρο του βωμού,
Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος
Την ώρα δοξάζει της θυσίας
Των ευγενών ενστ
Keywords
Τυχαία Θέματα