Το ΟΧΙ Σαμαρά και ο… «εύελπις» νέος πρωθυπουργός

Περισσότερες από 48 ώρες, από την κοινή συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά, χρειάστηκε να περάσουν ώστε να κλειδώσει τελικά το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αργά τη νύχτα, εξερχόμενος από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επιβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμφωνία και απαντώντας σε ερώτημα για το πρόσωπο που θα αναλάβει απήντησε πως…
«Θα είναι εύελπις».

«Ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου», ξεκαθάριζε πάντως μέχρι αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης
Μιχελάκης, εμμένοντας στη στάση που είχε από την αρχή χαράξει, να μη προβεί σε καμία διαρροή, μέχρι τέλους!

Η «κόκκινη γραμμή» Σαμαρά

Ο πρόεδρος της ΝΔ, φρόντιζε πάντως νωρίτερα να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να δώσει έγγραφη δέσμευση για την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης του Οκτώβρη, καθώς έχει ήδη πολλές φορές προφορικώς στηρίξει αυτή την «αναγκαιότητα» και άρα η απαίτηση των εταίρων είναι ταπεινωτική, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον ελληνικό λαό.

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία», δήλωνε μάλιστα αργά το απόγευμα, για να λάβει το τελεσίγραφο του Όλι Ρεν, πως αν δεν υπογράψει δεν θα εκταμιευθεί η 6η δόση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται πάντως αποφασισμένος να παραμείνει πιστός στην εναντίωσή του όπως διεφάνη και από την αντίδραση Μιχελάκη στη δήλωση του Φιλανδού Επιτρόπου.

«Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα συμμετάσχουν στελέχη της ΝΔ στο νέο σχήμα, μετά και τη διχογνωμία, η οποία ανέκυψε στο εσωτερικό της παράταξης, με βουλευτές να εκφράζουν δημοσίως την αντίθεσή τους στο γεγονός πως -όπως δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης- η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων «δεν είναι θέσφατο για τη ΝΔ».

Σε κάθε περίπτωση η μεταβατική κυβέρνηση αναμένεται να έχει κοντή «ημερομηνία λήξης».

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου», έλεγαν και χθες, στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά για μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει τον τόπο άμεσα και σε συνθήκες ομαλότητας, σε εκλογές.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα