Το πρώτο “χέρι” από Παπαδήμο στους υπουργούς…

Την αυστηρή επισήμανση του πρωθυπουργού ότι στα κυβερνητικά όργανα ο κάθε υπουργός θα πρέπει να μιλά για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και να μην ανοίγει μέτωπα με συναδέλφους του προκάλεσαν οι αντιπαραθέσεις υπουργών στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο πρωθυπουργός:....
Άκουσε την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Δημήτρη Ρέππα να εγκαλούν τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα γιατί απουσίαζαν από τη συνεδρίαση .Πάντως από τη ΝΔ τονίζεται ότι και
οι δύο υπουργοί βρίσκονταν σε προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό.
Και είδε τον Μάκη Βορίδη να μιλά απαξιωτικά για τον προκάτοχό του Γιάννη Ραγκούση και να αφήνει αιχμές για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.
«Πρέπει να έχουμε συνοχή, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διαλεκτική συζήτηση» είπε όσο πιο κομψά μπορούσε στα στελέχη που ήταν έτοιμα να αρπαχτούν.

Και τώρα τρέχουμε για ΔΝΤ και Τρόικα
Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την χώρα μας επισημοποιήθηκε, νωρίτερα, στην Ουάσινγκτον για την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και, πλέον, στην κυβέρνηση "τρέχουν" ώστε να παρουσιαστεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος στο κυβερνητικό έργο μέσα σε αυτές τις ημέρες.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η σημερινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής είχε ως αντικείμενο και την επίλυση εκκρεμοτήτων που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα αντιμετωπίζονται από το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ που ανάρτησε το πρωί το protothema.gr

Στη λογική αυτή, η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο την αποφυγή της δεύτερης ανάγνωσης των νομοσχεδίων , προκειμένου να επισπεύδεται η διαδικασία ψήφισής τους.

Χαρακτηριστικό των ...ρυθμών που υιοθετεί, πλέον, η κυβέρνηση είναι και το ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα συναντήθηκαν στη συνέχεια της συνεδρίασης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα νομοσχέδια ευθύνης τους.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ράις γνωστοποίησε ότι οι ελεγκτές της Τρόικας θα έλθουν, τελικώς, στην Αθήνα στις 12 Δεκενβρίου, για τις πρώτες συζητήσεις σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα.

http://www.protothema.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα