Το πρώτο "ναι" για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών

Με είκοσι ψήφους υπέρ και μία κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο της Δεσκάτης Γρεβενών άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών εντός ορίου του Δήμου, με σαφείς αναφορές στην ανάγκη τόνωσης της τοπικής οικονομίας και στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν.
"Μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με τεράστιες προεκτάσεις για κάθε δραστηριότητα εντός της...
χώρας η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κωφεύει και αναλαμβάνει, το μερίδιο που της αναλογεί για την ανακούφιση του προβλήματος, όπως δηλαδή με σταθερότητα πράττει έναντι
κάθε ανάλογου προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, τόνισε ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος, όπως αναφέρει το grevenamedia.gr.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος κατά την εισήγησή του τόνισε πως "επειδή ακριβώς η λειτουργία χώρων φιλοξενίας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος προκειμένου να μειωθούν και σταδιακά να εξαλειφθούν οι επιπτώσεις από τη διαβίωση χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συμφωνήσει και να συνδράμει στην ίδρυση, κατασκευή, δημιουργία και λειτουργία τους".
"Μέσα από τη λειτουργία τους θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την Κεντρική Εξουσία ώστε να ενισχύεται με κάθε τρόπο η τοπική οικονομία", κατέληξε.
Παράλληλα, κατά της δημιουργίας κέντρου μεταναστών στο Κωσταράζι τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστίδος, ενώ αντίστοιχη απόφαση για την περιοχή της Βεύης αναμένεται να λάβει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας.
Όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν στην αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Παναγιώτη Πλακεντά, θα παρουσιάσει αρνητική εισήγηση για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας μεταναστών στα πρώην στρατόπεδα της περιοχής.
Ένταση στη Κοζάνη
Νωρίτερα το πρωί, ένταση επικράτησε στην Νεάπολη Κοζάνης όταν ομάδα του στρατού που μετέβη στο στρατόπεδο Πόρτη για να κάνει μετρήσεις που θα χρησιμεύσουν στη μετατροπή του σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, αποκλείστηκε από τους συγκεντρωμένους κατοίκους
Τελικά η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι του δήμου Βοϊου.

http://news247.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα