Το συμφέρον των Ελλήνων είναι ενάντια με το συμφέρον της Ελλάδας

Κι όμως είναι πραγματικότητα.
Όσο παράλογη, άδικη, καθεστωτική, αντισυνταγματική, προδοτική και ενάντια σε κάθε οικονομική λογική κι αν είναι η πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση (της υπαγορεύεται από το ΔΝΤ), στην ουσία όμως είναι προς όφελος του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού μας.
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Παπανδρέου το κάνει επειδή συμπονάει τους Έλληνες, ή για......
ιδιοτελείς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ιστορία θα το κρίνει αυτό. Όποιος όμως κοιτάξει λίγο αντικειμενικά την
κατάσταση στην Ελληνική οικονομία θα αντιληφθεί ότι υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις. Εξηγώ τι εννοώ.

Υπάρχει η Ελλάδα.
Με την λέξη Ελλάδα μιλάω για την χώρα μας, την εδαφική κυριαρχία, την οικονομική ανεξαρτησία, τον εθνικό μας πλούτο, την δημόσια περιουσία, το πολίτευμα, τις παραδόσεις μας, τα πιστεύω μας και την προγονική μας κληρονομιά.

Υπάρχουν και οι Έλληνες, που κατοικούν στην Ελλάδα.
Με την λέξη Έλληνες, μιλάω για τον πληθυσμό που κατοικεί στην χώρας μας και έχει την ελληνική υπηκοότητα. Σκοπίμως δεν αναφέρω την λέξη πολίτες γιατί σύμφωνα με το σύνταγμα και την ταυτότητα μας στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες, αλλά υπήκοοι (ο νοών νοείτω).

Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο αυτό που θα πω παρακάτω, είναι πέρα για πέρα αληθινό και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Την παρούσα χρονική στιγμή το συμφέρον των Ελλήνων είναι ενάντια με το συμφέρον της Ελλάδας και αντίστροφα.

Η κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί αυτό και όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, η κάθε της κίνηση είναι προς όφελος των Ελλήνων και κατ επέκταση ενάντια στο συμφέρον της Ελλάδας.

Πως γίνετε αυτό?
θα σας το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνετε.
Ας πάρουμε την περίπτωση η Ελλάδα να δήλωνε άρνηση πληρωμής του χρέους, έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, πτώχευση. Ναι μεν θα ήταν συμφέρον για αυτήν αφού θα διατηρούσε την εδαφική της κυριαρχία, θα ήταν οικονομικά ανεξάρτητη έστω και σε άσχημη κατάσταση, δεν θα ξεπουλούσε την δημόσια υπηρεσία και τον εθνικό μας πλούτο, δεν θα υπήρχε καθεστωτική αντιμετώπιση του κράτους προς τους υπηκόους του.
Αλλά από την άλλη θα υπήρχε στάση πληρωμών. Θα χάνονταν οι τραπεζικές καταθέσεις. Για μία μικρή χρονική περίοδο θα επικρατούσε αναρχία. Δεν θα λειτουργούσε καμία δημόσια υπηρεσία. Η χώρα θα ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πανικού για αρκετό καιρό.

Τώρα με το χέρι στην καρδιά ποιος θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο?
Πείτε μου ειλικρινά από όλους εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο, ποιος θα ήθελε να γίνει στάση πληρωμών και να χαθούν οι καταθέσεις?
Να σας πω ποιος δεν θα ήθελε?
-Δεν θα ήθελαν όλοι οι συνταξιούχοι να σταματήσουν να παίρνουν σύνταξη έστω και για λίγους μήνες.
-Δεν θα ήθελαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να σταματήσουν να πληρώνονται για αρκετό καιρό και να κινδυνεύουν να χάσουν τελείως την δουλεία τους.
-Δεν θα ήθελαν όλοι όσοι έχουν καταθέσεις να τις χάσου
Keywords
Τυχαία Θέματα