Το ταξί στο...χωράφι και το χαμένο...GPS

To ταξί στο… χωράφι , το χαμένο GPS, οι αποθήκες που δεν βρίσκονται και οι λαθρέμποροι που πρέπει να βρουν άλλες πρακτικές έως ότου τους πιάσουν.
Αυτά είναι μερικά μόνο απ’ όσα ακούστηκαν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής με αντικείμενο το λαθρεμπόριο στην αγορά πετρελαιοειδών.

To ταξί
αφορά εμπειρία γνωστού της ....
προέδρου της Επιτροπής Βάσως Παπανδρέου, ο οποίος πήρε ένα ταξί , ρωτήθηκε από τον οδηγό αν μπορεί να βάλει καύσιμα και όταν συναίνεσε, ο ταξιτζής πήγε κι έβαλε βενζίνη σε ένα χωράφι. «Άρα, ξέρουν που υπάρχουν και αποθήκες και πρατήρια κι ένα ολόκληρο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται πολλοί», δήλωσε η Βάσω,

Η ιστορία για το χαμένο GPS ειπώθηκε σε σύσκεψη με στελέχη του ΣΔΟΕ, μεταφέρθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών και αφορά την μεταφορά του εν λόγω συστήματος από βυτιοφόρο σε ΙΧ που ακολουθούσε κανονικότατα την πορεία του βυτιοφόρου το οποίο όμως πήγαινε τελικά αλλού με το σύστημα να καταγράφει ότι όλα γίνονταν νομιμότατα.

Οι άφαντες αποθήκες ήταν το ανάθεμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος αφού όπως σχολίασε δηκτικά ««Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2012 να υπάρχει τεχνολογία που να εντοπίζει ένα κινητό τηλέφωνο κλειστό με πεταμένη κάρτα σύνδεσης και να μην μπορούμε να εντοπίσουμε όλα αυτά τα φορτία που πάνε κι έρχονται στη Βουλγαρία».

Όσο για τους… λαθρέμπορους που πρέπει να αλλάξουν πρακτική, η συμβουλή δόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. «Υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης να προσαρμοστούμε στην αλήθεια. Το έχουν καταλάβει όλοι, ακόμη και αυτοί που ασκούν λαθρεμπορικές δραστηριότητες, έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στην ιδέα ότι πρέπει ή να τα παρατήσουν ή να αλλάξουν τον τρόπο που το κάνουν μέχρι να τους πιάσουν»!

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα