Τουρκικό «φέσι» στην αγορά των Σκοπίων

Δύο Τούρκοι εμφανίστηκαν ως επικεφαλής πολυεθνικού ομίλου και, αφού "έγδαραν" τους ντόπιους επιχειρηματίες, έγιναν... καπνός μαζί με τις εισπράξεις από τις πωλήσεις των εμπορευμάτων!

Ο υπ. Οικονομίας Φατμίρ Μπεσίμι (πρώτος από δεξιά στην επάνω φωτό) μαζί με....
άλλους επισήμους κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου των δύο Τούρκων «επιχειρηματιών».

Ενα μεγάλο "φέσι" στην αγορά των Σκοπίων άφησαν δύο Τούρκοι "επενδυτές", οι οποίοι, αφού έκαναν μια μεγάλη "αρπαχτή" βάζοντας
στο χέρι σε πολλούς ντόπιους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, πέταξαν για... άλλες πολιτείες. Εξαφανίσθηκαν και εκτιμάται ότι κατά πάσα πιθανότητα κατέφυγαν στη... βάση τους, την Τουρκία

Οι δύο Τούρκοι εμφανίστηκαν ως επιχειρηματίες και επικεφαλής ενός ομίλου με τον τίτλο "ESH GROUP" με δουλειές όπως υποστήριζαν στην Τουρκία, στη Γερμανία, στο Κόσοβο, στη Βουλγαρία κ.ά., και ανέλαβαν να λειτουργήσουν ένα εμπορικό κέντρο με επώνυμα προϊόντα.

Η επένδυση μάλιστα είχε παρουσιαστεί με ενθουσιασμό στα Σκόπια και ως ένα απτό δείγμα της πολύ στενής συνεργασίας ΠΓΔΜ και Τουρκίας.

Στα εγκαίνια του πολυκαταστήματος "MOST-Γέφυρα", που έγιναν με τυμπανοκρουσίες στις 20 Απριλίου και περιελάμβαναν ακόμη και επίδειξη μόδας, δόθηκε ιδιαίτερη προβολή από τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ συμμετείχαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο υπ. Οικονομίας, πολλοί παράγοντες των Σκοπίων, ο αναπληρωτής πρέσβης της Τουρκίας στην ΠΓΔΜ, Αντί Νεζίρ, κ.ά.

Αυταρέσκεια

Κανένας όμως δεν φανταζόταν ότι εκείνη η γιορτή των εγκαινίων και τα όσα εντυπωσιακά λέχθηκαν με περίσσια αυταρέσκεια από όλες τις πλευρές θα αποδεικνύονταν μια φούσκα η οποία θα έσκαγε εμφαντικά μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών.

Και φυσικά οι βόρειοι γείτονες δεν υπολόγιζαν ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών της ΠΓΔΜ, που έσπευσαν να τους προμηθεύσουν με εμπορεύματα, τα περισσότερα από αυτά εισαγωγής, χωρίς να πάρουν ούτε καν προκαταβολές, θα κυνηγούν σήμερα τους δύο Τούρκους "επενδυτές".

Οι τελευταίοι εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο "έγιναν καπνός" μαζί με τις εισπράξεις από τις πωλήσεις των εμπορευμάτων στο διάστημα αυτό, ενώ οι ιδιοκτήτες των εταιρειών βρήκαν μόνο ένα μικρό μέρος των εμπορευμάτων με τα οποία είχαν προμηθεύσει τους Τούρκους "επενδυτές". Ομως για το τουρκικό κάζο τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας κρατούν προς το παρόν χαμηλούς τόνους.

Αντίθετα, τον περασμένο Απρίλιο το τουρκικό επιχειρηματικό εγχείρημα γνώριζε μεγάλη δημοσιότητα. Οπως ανέφεραν, οι δύο "επιχειρηματίες", ο Εμίν Λεβέντ Ακσού, ο οποίος φερόταν ως πρόεδρος του Δ.Σ. του GROUP ESH, και ο Αλκάν Ντογκάν, που φερόταν ως μέλος, είχαν πάρει για 10 χρόνια το εμπορικό κέντρο "MOST-Γέφυρα" που βρίσκεται κοντά στο λεγόμενο Παλιό Παζάρι, πάνω από έναν κεντρικό δρόμο και αρκετά κοντά στο πρωθυπουργικό κτίριο του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Υποσχέσεις

Οπως διαβάζει κανείς στην εφημερίδα "Ουντρίσκι Βέσνικ" και σε άλλες εφημε
Keywords
Τυχαία Θέματα