Τους απαγόρευσα​ν την είσοδο στις ΗΠΑ, λόγω σχολίου στο Twitter!

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Department of Homeland Security - DHS) απαγόρευσε σε δύο Βρετανούς τουρίστες την είσοδο στην Αμερική, μετά από δημοσίευση ενός σχολίου στο Twitter ότι ο ένας από τους δυο επρόκειτο να «καταστρέψει την Αμερική» και να «σκάψει ακόμα και τη Μέριλιν Μονρόε».

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη στις ........
31 Ιανουαρίου, όταν ο Leigh Van Bryan,
μαζί με τη φίλη του Emily Bunting προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Αιτία γι αυτό ήταν ένα σχόλιο του Leigh στο Twitter προς τους φίλους του, όπου έλεγε: «Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America?». Η DHS θεώρησε ότι αυτό το μήνυμα ήταν απειλητικό και μόλις το ζευγάρι πέρασε τον έλεγχο διαβατηρίων, τους συνέλαβε.

Τα διαβατήρια τους κατασχέθηκαν, παρ' όλες τις εξηγήσεις του Leigh ότι στην Βρετανική αργκό, το «destroy» σημαίνει «party». Όμως και ένα άλλο σχόλιο στο Twitter, το «3 weeks today, we're totally in LA p****** people off on Hollywood Blvd and diggin' Marilyn Monroe up!» προκάλεσε πλήθος ερωτήσεων. Οι άντρες της DHS έψαξαν τις αποσκευές τους για φτυάρια (!!), ενώ είπαν στην Emily ότι θα κράταγε τσίλιες όσο ο φίλος της θα έσκαβε τον τάφο της Μέριλιν!!

Μετά από 5 ώρες ανάκρισης οι δυο Βρετανοί, φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκαν σε ξεχωριστά κελιά κρατητηρίου, όπου παρέμειναν για 12 περίπου ώρες. Στο δε κελί του Leigh κρατείτο και ένας Μεξικάνος έμπορος ναρκωτικών! Την επόμενη μέρα τους έβαλαν σε ένα αεροπλάνο και τους έστειλαν πίσω στη χώρα τους, μέσω Παρισιού.

Απίστευτη ιστορία!
www.alliotiko.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα