ΤΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Αναμένεται σκληρό πάρε- δώσε

Σε τρία ζητήματα αναμένεται να επικεντρωθούν τα Ηνωμένα Έθνη κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο Green Tree.

Σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου της εφημερίδας Πολίτης στη Νέα Υόρκη Βαγγέλη Βασιλείου, τα Ηνωμένα Έθνη θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν στο σύνολο ή σε........
μεγάλο βαθμό τα περιγράμματα λύσης των δύο πλευρών, να αποσαφηνίσουν τις τουρκοκυπριακές
θέσεις για την διακυβέρνηση και την σταθμισμένη ψήφο, και να συμβάλουν προς την επίτευξη προόδου στο θέμα του περιουσιακού.

Σημειώνεται ότι το ξεκαθάρισμα στο περιουσιακό έχει αναδειχθεί από τον πρόεδρο Χριστόφια ως βασική προϋπόθεση για να εισέλθει η συζήτηση σε συμφωνία επί περιγράμματος λύσης.

Στο μεταξύ δεν έχουν ανταλλαγεί ακόμα τα εικοσασέλιδα έγγραφα που συμφώνησαν να ανταλλάξουν οι δύο πλευρές ενώ δεν έχουν επιδοθεί στα Ηνωμένα Έθνη ούτε τα τελικά κείμενα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ετοιμάσει δικό τους έγγραφο για το Κυπριακό φαίνεται. Το έγγραφο αναμένεται να παρουσιαστεί στις δύο πλευρές κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη.

Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μπαν Γκι-μουν και με τοποθετήσεις του ιδίου και των δύο ηγετών, και θα συνεχιστούν με χωριστές επαφές. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας.
Η επίσημη λήξη θα γίνει το πρωί της Τετάρτη στην έδρα του ΟΗΕ, από το Γενικό Γραμματέα, ο οποίος θα αναγνώσει δήλωση πλαισιωμένος από τους δύο ηγέτες.
www.politis-news.com
Keywords
Τυχαία Θέματα