Τροποποιημένα χάπια ecstasy θεραπεύουν αιματολογικούς καρκίνους

Καινοτόμος πρόταση διεθνούς επιστημονικής ομάδας

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Τροποποιημένα χάπια ecstasy θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία αιματολογικών καρκίνων, υποστηρίζουν ερευνητές από το....
Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Investigational New Drugs, τα χάπια ecstasy έχει ήδη διαπιστωθεί ότι μπορούν να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά στην παρούσα μελέτη η αποτελεσματικότητα τους 100πλασιάστηκε. Σε εργαστηριακό σωλήνα, οι ερευνητές
παρατήρησαν ότι τα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος εξοντώθηκαν όταν ήρθαν σε επαφή με την δραστική ουσία.

Το 2006, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Μπέρμινγκχαμ είχε αποδείξει ότι τα χάπια ecstasy και αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν την δυνατότητα αναστολής της προόδου του καρκίνου. Το πρόβλημα ήταν ότι απαιτούνταν δόσεις τόσο υψηλές που θα απέβαιναν μοιραίες για τον οργανισμό του ανθρώπου.

Στην παρούσα μελέτη, οι Βρετανοί ερευνητές συνεργαζόμενοι με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, επανασχεδίασαν χημικά τη δραστική ουσία των χαπιών ecstasy, αφαιρώντας ορισμένα άτομα και αντικαθιστώντας τα με νέα.

Μια μετάλλαξη αύξησε την αντικαρκινική αποτελεσματικότητα στο 100πλάσιο. Αυτό σημαίνει ότι αν πριν απαιτούνταν 100 γραμμάρια ενός συνηθισμένου χαπιού ecstasy για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, τώρα χρειάζεται μόλις 1 γραμμάριο τροποποιημένου ecstasy για το ίδιο αποτέλεσμα.

Όπως εξηγεί ο Δρ Τζον Γκορντον από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ «τα τροποποιημένα ecstasy μειώνουν και την τοξική επίδραση στον εγκέφαλο. Στις περιπτώσεις της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος καταφέραμε να εξαλείψουμε το 100% των καρκινικών κυττάρων, σε ορισμένες περιπτώσεις. Φυσικά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ενός δοκιμαστικού σωλήνα και ενός ανθρώπινου οργανισμού, αλλά προς το παρόν δηλώνουμε αισιόδοξοι».

Η δραστική ουσία των ecstasy έλκεται από το λίπος στις μεμβράνες των καρκινικών κυττάρων. Αυτό κάνει τα κύτταρα πιο «ελαιώδη», που σπάνε την μεμβράνη και τελικά εξοντώνονται τα καρκινικά κύτταρα. Μάλιστα στα πειράματα διαπιστώθηκε ότι τα καρκινικά κύτταρα ήταν πιο επιρρεπή στην επίδραση του ecstasy, απ' ότι τα υγιή.

Οι επιστήμονες δεν σκοπεύουν να ξεκινήσουν άμεσα στις κλινικές δοκιμές σε ασθενείς, καθώς θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι παρατηρήσεις τους σε ζωικές μελέτες.

Προς το παρόν οι ερευνητές θα τροποποιήσουν ακόμη περισσότερο την σύσταση του ecstasy, καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό.

HEALTH.IN.GRΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα