Βενιζέλος: Όποιος μπορεί να “τραγουδήσει” για τη χώρα, να το κάνει τώρα!

Παραστατικός – και με …μουσικές προσεγγίσεις- ήταν αργά σήμερα ο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή αφενός με τρόικα και αφετέρου με κ. Dallara με τον κ. Lemierre από πλευράς πιστωτών με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού. Αφού εξέφρασε τη άποψη ότι επίκειται η τελική συμφωνία για το PSI,
τόνισε ότι όλα δανειακή σύμβαση κλ- αυτά πρέπει να γίνουν με έναν οργανωμένο τρόπο, δεν πρέπει να γίνει τίποτα που.....
βαθαίνει την ύφεση. Πρέπει να γίνουν όλα όσα περιορίζουν την ύφεση και μας φέρνουν πιο κοντά σε μια αναπτυξιακή τροχιά.

Μετά μπήκε στο …ζουμί που, κατ αυτόν, είναι η πολιτική συμφωνία όλων. Εδώ μάλιστα επιστράτευσε τα …μουσικά επιχειρήματα:

«Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την επόμενη 10ετία. Το παιχνίδι που παίζεται είναι ιστορικής σημασίας. Και πρέπει να υπάρξει πραγματική συστράτευση των κομμάτων, οι αρχηγοί των οποίων θα συναντηθούν αύριο με τον Πρωθυπουργό, των κοινωνικών εταίρων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Πρέπει να απαντήσουμε σε σκληρά διλήμματα και πρέπει να απαντήσουμε με διορατικότητα και αίσθηση υπευθυνότητας. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον άλλον. Κανένα κόμμα πίσω από άλλο κόμμα, κανένα πολιτικό πρόσωπο πίσω από άλλο πολιτικό πρόσωπο. Είναι τώρα η ώρα της διαπραγμάτευσης και η ώρα της αλήθειας.

Δεν υπάρχει –το επαναλαμβάνω- δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα πρέπει, όποιος μπορεί να βοηθήσει, να βοηθήσει. Το να λέμε τραγούδια έξω από τον χορό δεν σημαίνει τίποτα. Όποιος μπορεί να “τραγουδήσει” υπέρ της χώρας,να έρθει να το κάνει τώρα. Αυτό είναι μία παράκληση, δεν είναι μια πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι μία αντιδικία κλασικού τύπου. Είναι μια εθνική παράκληση».

Εξαρτάται σε τι… σκοπό θα είναι το τραγούδι κ. Βενιζέλε!

http://www.prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα