Βενιζέλος

"Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις που υφίσταται μία χώρα, ένα έθνος ιστορικό και υπερήφανο και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις που θα αναγκαστεί να υποστεί"

«Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες» πρόσθεσε τονίζοντας πως δεν είναι καιρός για παιχνίδι δημαγωγίας, «πρέπει όλοι τώρα να κάνουμε την επιλογή μας», υπογράμμισε αμέσως μετά .........
το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός
Οικονομικών, κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι το Eurogroup δεν έλαβε την τελική απόφασή του για την έγκριση του νέου προγράμματος, καθώς διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες.

Οι αντιρρήσεις αυτές, όπως είπε, βασίστηκαν στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε, σε συνεργασία με την τρόικα, πλήρως ο κατάλογος των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2012 καθώς παρέμειναν προς διευκρίνιση μέτρα συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων.

Το κυριότερο όμως, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι πως το Eurogroup έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την υποστήριξη του προγράμματος αυτού.

Ολόκληρη η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

Χθες το πρωί, όταν τελείωσε η τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό και την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από 15 ώρες συζήτησης και διαπραγμάτευσης, δήλωσα ότι φεύγω για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί, και πως το Eurogroup θα εγκρίνει το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Δυστυχώς το Eurogroup σήμερα δεν έλαβε την τελική απόφασή του για την έγκριση του νέου προγράμματος, το οποίο είναι απολύτως συνδεδεμένο με την επίσημη έναρξη και φυσικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI, μέσα από την οποία η Ελλάδα θα απαλλαγεί από 100 δις δημόσιου χρέους, δηλαδή από το 47% του ΑΕΠ σε δημόσιο χρέος.

Το Eurogroup σήμερα δεν έλαβε την τελική θετική απόφαση καθώς διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, αντιρρήσεις βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα, πλήρως, τον κατάλογο των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2012 καθώς παρέμειναν προς διευκρίνιση μέτρα συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων.

Το κυριότερο όμως είναι πως το Eurogroup έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την υποστήριξη του προγράμματος αυτού.

Από σήμερα έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η χώρα μας, η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, πρέπει να σκεφθεί και να κάνει μία οριστική στρατηγική επιλογή: Εάν βλέπουμε τη σωτηρία και το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευ
Keywords
Τυχαία Θέματα