Βγήκαν στους δρόμους και οι Ευρυτάνες

Τι ζητούν και απαιτούν με το ψήφισμά τους;
Tι αναφέρουν για τον Βουλευτή;

Eυρυτάνες πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης και επαγγελματίες από κάθε χώρο βγήκαν σήμερα στο Καρπενήσι για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας,ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας,το....
 Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, ο Σύλλογος
φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, και ο Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ οι οποίοι ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:
Όχι στο πολυνομοσχέδιο –φονιά
Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΙ»
Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις εντολές της τρόικας. Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία.
Νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 4-0% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας, και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση.
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου».
Περικοπή στο «εφάπαξ» και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Με το νομοσχέδιο αυτό, τέλος, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας ισοπεδώνει οικονομικά και κοινωνικά στέλνοντάς μας πίσω για δεκαετίες ολόκληρες.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα