Βραχεία κεφαλή της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, να παίρνει βραχεία κεφαλή, εντός του ορίου του στατιστικού λάθους, βεβαίως, έναντι του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει στην Κυριακάτική της έκδοση η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Το ΠΑΣΟΚ
υπολείπεται κατά 0,5% της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας μόλις 19% με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει το 19,5%. Πάντως, είναι ενδεικτικό πως και τα...
δύο κόμματα εξουσίας δεν φθάνουν, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ούτε καν το 40%, ενώ πριν από μία εβδομάδα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, έφθαναν αθροιστικά το 43%. Είναι επίσης ενδιαφέρον πως οι δύο «μονομάχοι» Παπανδρέου και Σαμαράς μοιράζονται από 20,5% στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Αό την άλλη σε δημοσκόπηση που δημοσιέυεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα , της εταιρείας ALCO το ΠΑΣΟΚ διατηρεί οριακό προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα